Pondelok 28. Novembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
3 komentáre

Premiéra Touch The Snow v Bratislave

Veľká paráda to! Je nám cťou, že môžeme hrdo stáť pri zrode prvého, čisto snowboardového videa, v novodobých dejinách slovenského snowboardingu. Jeho názov je Touch The Snow a jeho tvorca sa volá Peťo Čaja.

Viacerí z vás si spomínajú na video Fidelity (2004), ktoré bolo skvelé, ale nie čisto snowboardové. Prešlo dlhých sedem rokov, aby sme sa mohli kochať na pure snb video. O videu, viac vo videorecenzii, ktorú prinesieme čoskoro v snb sekcii. Video je vonku, tak sa priam žiadala veľkolepá oslava.

Dátum oslavy, party a premietania padol na 26.11.2011. Po dlhom výbere padlo rozhodnutie, že sa bude konať v Klube U Očka v Bratislave. Pripravili sme si pre vás niekoľko lahôdok. Za vstupné ste mali 20€ voucher do Blue-Tomata, welcome drink Jägermeister, koncert Hafa a Beyuza, Dj Babiky a megatombolu. Celkom slušné. Poďme však poporiadku.

Na film Touch The Snow od Peťa Čaju sa chystalo množstvo fanúšikov slovenského snowboardingu a party chtivých ľudí. Vstupenky boli v predpredaji celý týždeň, aby ste a sme sa vyhli státiu pred vchodom. Brána klubu sa otvorila o 20:00 a hneď začali prúdiť prví ľudia. Vstup, drink a hneď na bar. Medzi prvými v klube a hlavne na bare boli fotograf Peťo Kubaľák a jazdec Maťo Matys.

Hodiny pribúdali a taktiež aj ľudia. U Očka je to rozdelené na viacero častí dve väčšie miestnosti s troma projektormi a jedna užšia prepájacia miestnosť. Ľudia sa začali samozrejme zgrupovať v okolí barov, ktoré boli dva. Našťastie. Ako vždy ale ich bolo málo, každý chcel drink, dva, tri a viac... oveľa viac. Nemenovaný týpek držiac v jednej ruke pohár vína a v druhej pol litra jägru v plasťáku vzbudzoval rešpekt, no na druhej strane aj obavu. Tá sa potvrdila, keď zaspal priamo na pódiu. 

Celým večerom, teda časťami, kedy bolo treba kecať, sprevádzal televízny moderátor a jazdec Matej Dolník. Nestratil sa ani v úlohe moderátora kultúrno-spoločenskej akcie takéhoto typu. Okolo trištvrte na desať sa začali ľudia zgrupovať v troch miestnostiach v ktorých sa nachádzal projektor. Na hlavnom pódiu sa privítal tvorca videa Touch The SnowPeťo Čaja. Pár slov o videu, privítanie jazdcov, ktorí sa zúčastnili premiéry (Blcha, Matys, Dolník, Roman, Leďo, Paťo, Pinky, Kubo...) a mohlo sa ísť na video.

Vyše dvadsať minút pravého slovenského snowboardingu, skvelé zábery, známe, ale aj menej známe spoty. Trocha freeride, viac skokov v parkoch a veľké množstvo streetjibingu. Je to trocha iné, ako keď pozeráte zahraničné video s „neznámymi“ jazdcami. Tu poznáte osobne skoro každého. Najlepšie to vystihol jeden z jazdcov: „Peťo to natočil super. Video ukazuje slovenský snowboarding v oveľa lepšom svetle, ako v skutočnosti je.“

Video skončilo, ešte držky na záver pobavili. Potlesk a išlo sa na koncert Hafa a Beyuza. Chalani odpálili niekoľko starých známych trekov a vypomáhala im aj Zetuzeta.

Po videu sa veľa ľudí rozpŕchlo k barom, aby doplnili silu na večer. Okolo jedenástej bola pripravená tombola s množstvo zaujímavých cien. Spomenieme len niektoré. Mega Dragon okuliare a snb gate Westbeach od Blue-Tomata, lístok a wellness pobyt v VT, tričká, šiltovky, čiapky, čelenky od Blue-Tomata, chladnička od Jägermeistra a nové tričká od Boardlife.sk. Šmakom bola RedBull vodka loď. 

Zábavné losovanie, a záverečné rozhadzovanie BT šiltoviek ukončilo organizovaný večer. Následne sa gramcov chopila DJ Bábika a spustila spŕšku beatov. Čas osadenstva ostal tancovať a časť sa presunula samozrejme k barom. Tam sa začala strhávať mocná kalba. Alkohol tiekol potokom, ľudí neubúdalo. Hodinky začali tikať druhú hodinu. Captain, pivo, víno, vodka, Jäger a ďalšie pochutiny sa rýchlo míňali.

Ľudí, čo prišli podporiť akciu prišlo naozaj neúrekom, jeden čas sa dokonca naplnila kapacita klubu, čo je cca 300 ľudí. Super, že ste sa prišli s nami zabaviť. A nebola to len záležitosť Bratislavy. Martin, Žilina, Mikuláš, Bystrica, Poprad, Spišská, Košice a ľudia z ďalších miest. Super vidieť známych ľudí z celého Slovenska. Kto si chcel urobiť radosť, mal možnosť kúpi nové tričká Boardlife a DVD – Touch The Snow. Je to fajná pamiatka, určite sa to neoplatí kopírovať a zabíjať tak to málo, čo doma máme...

Postupom času ostávali U Očka len skalní žúrovači. Niekoľko najskalnejších nechcelo opustiť klub ani po tretej hodine rannej. Sme radi, že sa vám premiéra a party tak páčili. Stíchla hudba, zhasli svetlá a išlo sa domov. Po náročnom týždni príprav konečne spať.

Čo na záver. Samozrejme veľké Big Up Peťovi Čajovi, že stočil a zeditoval skvelé video. Sme radi, že Boardlife.sk – momentálne jediné médium na našej scéne, aj v ťažkých časoch podporí taký projekt ako Touch The Snow je. Ďalej je príjemné vedieť, že sa nájdu ešte stále partneri, ktorí chcú podporovať slovenskú scénu, aj keď sú niektorí z Rakúska. Takže dík našim partneromTMR, Blue-Tomato, Jägermeister, Red Bull.

A rovnako ďakujeme vám, čo ste prišli na premiéru, vám čo si kúpite originálne DVD, vám s ktorými sa stretávame na svahu, akciách, súťažiach, sessions, alebo len tak, pri príjemnom jazdení. Vám naším čitateľom. Robíme to hlavne pre vás. Dosť už písania, ideme jazdiť!

Hodnotenie:

Komentáre

3 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

Boardlife
Boardlife Našla sa bunda, sako, sveter, šál (ale nie čierno-ružovy), čiapka
Pridané: 14:21 05.12.2011
jezka2
jezka2 nejake straty a nalezy??? ciekrno-ruzovy sal-neviete o tom nieco nahodou-dikess :)
Pridané: 13:39 02.12.2011
Kristian
Kristian Big up Peťo za video!!!
Pridané: 17:45 28.11.2011
Čítaj viac komentárov ...