Quiksilver & Roxy Czech and Slovak Surf Championship 2017 - surfing, surfing a ešte raz surfing
Utorok 11. Júla 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Quiksilver & Roxy Czech and Slovak Surf Championship 2017 - surfing, surfing a ešte raz surfing

Surferov sa na 10. ročníku stretlo dostatok. Posledné roky to nie je o veľkom počte jazdcov, ale hlavne o ich kvalite. Chalani mali osem heatov po štyroch jazdcov. Baby štyri heaty. Prišli zahraniční Česi, žijúci väčšinu roka na Bali, v Portugalsku a ďalších surfových destináciách. Väčšina účastníkov má už akú takú skúsenosť so Surfchampom. Slovákov bolo pomenej ako minulé roky. Slovenský surfing prišli reprezentovať Matúš Hubka, Lukáš Ďurech, Peter Saktor a skoro lokál Tomáš "Korky" Remeň. V ženskej kategórii nás taktiež reprezentovala zahraničná Slovenka a to v Mexiku žijúca Daniela Tóthová. Vidieť bolo viacero minuloročných víťazov, ale aj zopár nových tvári.

Surfovalo sa hlavne v nedeľu, pondelok a utorok, kedy boli vlny väčšie a silnejšie. Z prvých heatov postúpilo viacero favoritov a okrem Lukáša Ďurecha a Daniely Tóthovej aj všetci Slováci. Vo štvrťfinálovom heate sa stretla dvojica Peťo Saktor a Tomáš Remeň. Ďalej do semifinále išiel len Tomáš "Korky" Remeň, ktorý pracuje v Hossegorskom podniku Coolin. Blížilo sa semifinále, dva heaty, osem najlepších. Semifinal heat č.1: Peter - Černík - Hubka - Muizkant. A pekelne nabitý semifinal heat č.2: Klvaňa - Deli - Tomšú a Tomáš Remeň. Keď sme videli tento heat v ktorom boli dvaja víťazi predchádzajúcich ročníkov a top rider, tak sme sa s Tomášom pousmiali a popriali mu veľa šťastia. No Korky mal nie len šťastie, ale aj dobré vlny a kopec skúseností, ktoré pretavil k super jazdeniu. To mu vynieslo druhé miesto v heate a postup do finále. Spolu s Tomášom postupoval aj viacnásobný víťaz Surchampov Jan Klvaňa. Finále bolo dlhé a zaujímavé. Bohužiaľ sa v ňom Korkymu nepodarilo zopakovať skvelý výkon zo semifinále a zajazdil len 2,3 bodu, čo mu vynieslo celkovo štvrté miesto. Aj tak veľký úspech a gratulácia. Tretí skončil Martin Černík, žijúci v Hossegore nejaký ten rok a tak vedel zúročiť skúsenosti. Druhé miesto bral Radim Muzikant, ktorý sa súťaže zúčastnil po prvý krát. No a prvenstvo išlo Janovi Klvaňovi, za bezkonkurenčné jazdenie a štýl. V babskej kategórii sme po úvodnom kole prišli o Danielu, avšak boje o vlny a body pokračovali ďalej. Do finále sa dostali Lenka Srncová, trojnásobná víťazka a vždy usmiata Anna Černá, Karolína Rehúlková a Barbora Ovsíková. Kto sleduje ženský CZ & SK surfing vie, že vo finále bola zastúpená špička tohto športu u nás. Výsledky poznáte zo správy, ale tak ešte raz. Víťazkou sa stala Lenka Srncová, pred druhou Annou, treťou Karolínou a štvrtou Barborou.

Kto by si myslel, že česko-slovenský surfing je o chytaní peny a čľapkaní sa vo vode, tak ten sa kruto mýli. Vidieť bolo fanatické cutbacky, foatery, radikálne jazdenie a veľa štýlu. Fotky a video to len potvrdzujú. Na akcii sa stretlo viacero známych jazdcov ako Jan Nečas, Matúš Hubka, Martin Černík, Peter Saktor a ďalší. U mužov nám najviac radosti urobil Tomáš "Korky" Remeň, no a v ženskej kategórii mladučká, len 17. ročná Anna Rútová, ktorú čaká ešte skvelá surfová budúcnosť. Dúfame. Odjazdili sa aj sprievodné akcie ako FastLink Paddle Battle a SnowboardZezula Kid Contest. Pádlovacia súťaž bola asi najdramatickejšia za 10 rokov. Vidieť ako Daniela dobieha dvoch chalanov pomocou vlny, zrážku všetkých troch na beachbreaku a skoky do cieľa je niečo neopísateľné. Víťazompádlovačky sa nakoniec o pár cm stal Dominik Veselka, pred druhým Davidom Petrom a treťou už spomenutou Danicou. Je super vidieť, že v detskom konteste je čoraz viac a viac mladých jazdcov a jazdkýň vo veku, kedy sa niekto učí plávať a nie surfovať. Prvé jazdy, chytanie peny si užilo kopec decák. Najlepšie sa darilo Evičke Černíkovej a v chalanskej kategórii Melicherovi.

Ďalšie dni patrili voľnému surfingu, šalenôt v bazéne, výletom do Hossegoru, San Sebastianu, žúrom, prechádzkam, gastroonebesením, degustáciou vína, opaľovaním na pláži a množstvu ďalších skvelých aktivít, ktoré sa na Surfchampe robiť dajú.

Ďakujem organizátorom za jubilejný 10. ročník, vlastne im ďakujem za všetky. Je super sa každoročne stretávať s kamošmi, čo milujú surfing a všetko to nádherné okolo neho. Dúfam, že táto skvelá akcia bude pokračovať aj ďalších 10 rokov. Dovidenia v roku 2018.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: surf francuzsko roxy quiksilver

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!