Streda 06. Júla 2011
Autor: Kristián

0 komentárov

Quiksilver & Roxy Czech & Slovak surfing Championships 2011 - časť 2.

Každým dňom a každým pozretým surfovým videom sa v mysli vraciam do Francúzska, kde prebehli už štvrté majstráky, pod názvom Quiksilver a Roxy Czech & Slovak surfing Championships. V prvej časti reportu sme si priblížili príchod do Seignosse a úvodné dni akcie. Dnes pokračujeme ďalej.

Takže z 12-stich heatov sa urobilo šesť po štyroch jazdcov. Z prvého heatu postupovali Matúš Hubka a Jan Klvaňa. Tretí skončil zábavný chlapík Albert. Alberta sme spoznali vo vlaku z BA do Prahy, kedy sme sa dozvedeli, že aj on ide na akciu. Neverili sme mu moc, keďže okrem surfa v obale mal len malý vak. Ale však, čo ti treba. Plavky, pár tričiek, jedny dlhé gate a mikina. Samozrejme prachy. Albert žil 9 rokov v Austrálii, rok vo Francúzsku, Anglicku a trocha aj Japonsku. Hovorí slovenčinou, angličtinou, nemčinou, maďarčinou, trocha francúzštinou a japončinou. Je macher do robotiky. Nikdy by som nepovedal, že vie surfovať. Bohužiaľ malé vlny počas konania majstrákov nedovolili Albertovi ukázať svoju vyjazdenosť.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Z druhého heatu postupovali Martin Černík a Matej Černý, z tretieho heatu to boli Deli a Novotný. V štvrtom a asi aj najťažšom heate pretekov sme mali slovenské zastúpenie v podobe Láďa Bachnára. Láďo nakoniec postúpil spolu s Meisnerom. Z piateho postupovali Oliva a Plecitý. Bohužiaľ ďalšiemu zástupcovi zo Slovenska – Erikovi Bútorovi sa nepodarilo postúpiť. Škoda. Zo šiesteho išli Ruby a Chadim.

Prekvapili mladí jazdci. Hlavne Matej Černý, len 12. ročný chalani jazdiaci na surfe 2 roky. Matej sa nezľakol silnej konkurencie chlapov a ukázal, že aj v takomto veku je dôstojným konkurentom top surferov. Však chytiť heat s jazdcami ako Mate, Černík a Klvaňa je riadny hecung. Okrem neho tu bol aj mladý Tuma, ktorý predvádzal slušný surfing. Má sa od koho učiť.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

V utorok podvečer prišiel silný vietor, ktorý Renďovi a Honzíkovi doprial masáž a píling na tvári. Horšie to bolo so zreničkami. Prišli temné mraky, ktoré so sebou doniesli aj prehánky. Na temné počasie sme mali liek. Vínko. Vlastne to bol liek na všetko. Takže večera a flaška, dve, tri. Vlastne keď sme pri nápojoch. V potravinách stálo 7dl pivo Hoegaarden len 1,80 € čo je mega cena. No nekúp to! Mojou obľúbenejšou voľbou bolo však 6dl pivo Desperado za nejakých 2,30€. ? koľko, áno. Dosť pitného okienka, ideme surfovať!

Nieee, nejdeme. Streda temná, fúka, občas spŕchne. Dve mikiny, zimná čiapka, dlhé gate, ale na pláž sa treba určite pozrieť. Vlny sú besné, ale hlavne strašne chaotické. Vo vode vidieť niekoľko surferov, ktorí sa nezľakli počasia a išli to skúsiť. Nič to, ja vode neverím a hlavne, keď je besná. Poobede sa dozvedám príjemnú novinku. Chystá sa výlet do San Sebastianu. San je blízke mesto v Španielsku, kde majú skvelé jedlo, architektúru a samozrejme štýlové baby.

Vyráža sa okolo 16hod, škoda počasia, cestou prší strašným spôsobom. Do San Sebastianu sa chodí pravidelne každým rokom. Dlhšia prechádzka mestom, prístav a Honza, Dagmar, Renďo a ja dostávame chuť na niečo miestne, špeciálne. Honzík, znalec to španielčiny, vyberá mini reštauráciu pri prístave. A tu začína španielska odnož gastrobrekeke.

Na stole nie je obrus, ale len papierové prestieranie. Neva. Obzeráme jedálny a moc vecí aj tak nepoznáme, takže si necháme poradiť od čašníčky a Honzíka. Honzík dáva pár španielskych fráz na zmätenú obsluhujúcu. Asi je nová, lebo po každej otázke sa chodí pýtať vedúceho, alebo do kuchyne. Ceny pekné. Predjedlo 5€, polievka 7€, hlavné nad 12€. Necháme si poradiť a dávame si ako predjedlo chobotnicu, Matúš odpaľuje morskú polievku a k tomu dve hlavné jedlá –tuniak a biela ryba. Samozrejme miestne víno. Víno mi leje obsluhujúca z asi 50cm vzdialenosti do pohára z ktorého frká kade tade. Miestny štýl.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Chobotnička veľmi chutná a podľa výrazu Matúša aj polievka. Gastrobrekeke prichádza počas druhého chodu. Miestnu kultúru stolovania zažívame pri výmene tanierov. Zamastený príbor bez mihnutia oka obsluhujúca pokladá na papierový obrus, do ktorého sa olej vpíjava. Štýl. Aspoň doniesla nové taniere, keď už príbor nie. Heh, teda Dagmar dostáva nový, ale úplne zamastený tanier. Gastrobrekeke vrcholí bielou bezchutnou rybou naloženou v megaoleji. Nuž iný kraj, iný mrav. Sumu z účtu neprezradím, ale nebolo to málo. Odchádzame a dávame ešte prechádzku večerným mestom, aby nám ten olej vykvapkal z pod podvozku. Opúšťame San. Vo štvrtok nás čaká surfing na hranici.

Okrem samotného fanatického surfingu sa na pláži dá vykonávať všeličo. Opaľovať sa (teda ak neprší), hrať rôzne hry, vyspávať opicu, ktorú spôsobilo pivo a Jägermeister zadarmo a tak ďalej. Samozrejme hlavný je surfing. (ak sú vlny) Počas obednej pauzy môžete skočiť do miestnej hamburgrárne. Tá má aj wifi, čiže nedostatok statusov nehrozí.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Veľmi príjemné sú aj výlety do Hossegoru. Zmrzlinárne, veľké potraviny, množstvo obchodov značiek ako Quiksilver, DC, Roxy a veľa ďalších. K tomu suveníry a čas zabitý mimo campu a vĺn je ako využiť. Už ani neviem kedy, ale prebehla jedna zo žúrok, teda takých organizovaných. Chalani na zaujímavom aute WV Amarok doniesli všetko čo treba. A to 15126446 litrov jägru a 12454546539 litrov piva Schwarzenberg + výzdobu. Žúrka kvalitná, osvedčujem jej priebeh. Dosť som sa zabavil aj s chalanmi z LIP, ktorí mali kameru. Dúfam, že som ich podplatil dosť a nič nevhodné sa v ich videách neukáže. Díkes chalani.

Takže týmto končíme druhú časť reportu z Quiksilver a Roxy Czech & Slovak surfing Championships 2011, prikladám náklad fotiek od Matúša Rendeka, aby ste videli a závideli. Už teraz sa môžete tešiť na tretiu časť. Dovi.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!