Report zo svetovej premiéry Heavy Mental od Absinthe films v Bratislave
Utorok 23. Septembra 2014
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
0 komentárov

Report zo svetovej premiéry Heavy Mental od Absinthe films v Bratislave

Čajové leto skončilo, slnečných a teplých dní bolo veľmi málo a tak chceme čo najrýchlejšie zabudnúť a vydať sa v ústrety lepším zajtrajškom, čiže zime, snehu a jazdeniu na snowboarde. Všetci skaters, surfers, windsurfers, kiters, wakeskaters, wakers nadávajú, no zabaviť sa chcú aj oni. Už tradičným pomyselným ukončením leta a privítaním tety zimy je obdobie videopremiér.

Tú prvú a dlhodobo kvalitnú prináša Snowboard Fest. Najnovšie video od Absinthe films, ktorí sú medzi snowboardovými produkciami už legendou, má názov Heavy Mental. Už podľa teasra sme mohli očakávať nadupané jazdenie známych riderov ako Victor De Le Rue, Bode Merrill, Jason Robinson, Brandon Cocard, Manuel Diaz, Cale Zima, Blair Habenicht, Nils Arvidsson, Rusty Ockenden, Scot Brown, Mathieu Crépel, Forrest Shearer, Danny Kass, Mat Schaer, Sylvain Bourbousson, Wolfgang Nyvelt. Očakávať sme mohli taktiež top zábery z backcountry jazdenia, freeride, ale samozrejme aj street snowboardingu.

Absinťáci sa vybrali od 11. septembra na európske turné a ako to býva dobrým zvykom, nemohla chýbať ani Bratislava. Takže 19. septembra sme sa všetci stretli v bratislavskom klube Loft, kde prebehla premiéra Absinthe videa Heavy Mental. Zúčastnili sa jej štyria pro jazdci z videa a to mladý Mat Schaer, skúsenosťami ostrieľaní Mathieu Crépel, Sylvain Bourbousson a Victor Daviet. Mal prísť aj chilský party hard boy Manuel Díaz, no keď si uvedomil, že na neho čaká Bratislava a pozrel si report z minulého roka, asi sa zľakol a bohužiaľ nestihol doraziť. Škoda, dievčatá a fixky sa na neho tešili :) Jazdci dorazili spolu s crew, kde nechýbal Silviano Zeiter a David Vladyka.

Konečne piatok, 19. septembra, klub Loft a brány otvorené od 20:00. Samozrejme, že sme neočakávali nával ľudí. Pekne postupne. Prvých 100 najrýchlejších nedočkavcov dostalo welcome shot od Jägermeistru a viacero aj welcome mini Desperados. Štart ako sa patrí. Kto mal chuť na niečo iné, tak si mohol zakúpiť na bare. Loft sa pomaly, ale isto napĺňal. O úvodné zahriatie gramcov sa staral Dj Yanko Král. Postupom času prichádzalo stále viac a viac ľudí. Už sme viac krát písali, že takéto premiéry, zvlášť tie svetových videí s jazdcami, lákajú množstvo ľudí pohybujúcich sa okolo board športov na Slovensku. A takisto sme písali, že sme radi, keď vidíme na premiére aj ľudí, čo s doskovými športmi nemajú až taký prepojený vzťah.

Počas úvodných hodín pred odpremiérovaním videa Heavy Mental sme mali kopec času pokecať s jazdcami z videa, ale aj tvorcami, vypiť nejaký ten drink s kamošmi, ktorých sme cez leto videli menej, alebo viac a poriadne sa naštartovať na video, ktoré malo prísť už čoskoro. Ľudí stále pribúdalo a číslo sa zastavilo niekde okolo 500. Slušná účasť na premiére! Ďakujeme. Samozrejmosťou bolo fotenie sa s jazdcami, však veľa z vás a hlavne dievčatá, chceli mať nejakú tú fotečku so známymi riderom. Otvárali sa ďalšie a ďalšie redbully, jägre a desperáda. Napätie narastalo a zábava tiež.

Premiéry absolvujeme už nejaký ten rok a plánovaný čas odpálenia sa vždy posunie. Bolo to mu tak, aj teraz. Privítanie od Pabla, ktorý spekoval celý večer, predstavenie jazdcov, nejaký ten úvodný obkec a mohlo sa ísť na video. V Lofte je slušný zvuk, organizátor zabezpečil kvalitné plátno a tak audiovizuálny zážitok bol vyhypovaný na maximum. Ide sa na video! Pecka strieda pecku. Obrovské freeride jazdenie, žľaby, backcountry freestyle, polety na hranici smrti k tomu lavína, búšenie srdca a zimomriavky všade po tele. Tak to má byť! Video je doplnené o skvelú hudbu. Kvalitu záberov, strihu spomínať určite nemusíme, o video sa postarali profíci z Absinthe Films.

Opisovať video nebudeme, každý si ho mal možnosť pozrieť na bratislavskej premiére, alebo na inej premiére v európskych mestách a tak isto si ho budete môcť kúpiť na iTunes, alebo cez absinťácky webshop. Určite stojí za tých pár €. Občas počas premiéry počuť „uuh“ „oooch“ „jaaj“ „ešte dvojitú poprosím“, tá posledná hláška je samozrejme z baru, keďže niektorí využívajú lukratívnu možnosť prázdnejšieho baru počas premietania. Video je primeranej dĺžky, nenudí a necháva nás celý čas v napätí.

Koniec! Veľký potlesk a poďakovanie Absinthe crew. Zábava však nekončí. Chalani z Absinthe Films nás prekvapili a doniesli spolu so sebou množstvo darčekov, medzi ktorými boli aj dve snowboardové dosky. Keďže tombola nebola na pláne muselo sa improvizovať a tak niektoré ceny si prevzali šťastlivci so správnym náramkom a niektoré, napríklad snowboardovú dosku získal najpozornejší a s najdlhšími rukami. Doska letela do davu. Je super začínať novú zimnú sezónu doskou zadara.

Video skončené, zážitky veľké. Prichádza druhá časť premiéry a to party. Dj Yanka za gramcami strieda Dj Junior a ide sa do tuhého. Beaty sa pritvrdzujú a zrýchľujú, obsah fľašiek sa míňa a obsah alkoholu v krvi sa zvyšuje. Obaja chalani hrali pekelne, však sú už zvyknutí na snowboardové publikum. Kto nevládze trsať, odchádza si dať podpísať plagát Heavy Mental jazdcami, alebo sa ide vyvetrať von. Bezprostrední jazdci bez manierov nemajú problém podpísať hociktorú časť vášho tela, alebo plagát, pokecať o jazdení, babách, živote a všeličom inom, alebo iba tak, vypiť. Ak ste si chceli zakúpiť nejaký darček, video, alebo tričko, k dispozícii bol Absinthe minishop. 

Party pokračuje až do ranných hodín. My opúšťame Loft po štvrtej hodine a to sa vo vnútri nič nekončí. Ako dopadli jazdci nevieme, ale určite veľmi dobre. Predsa len dobre vieme a vedia to aj oni, ako to v Bratislave chodí. Ich temný čierny partybus sa na druhý deň posúva ďalej, do ďalšieho mesta. My ďakujeme organizátorovi Snowboard Fest, že znova priniesol kvalitné video a zorganizoval party premiéru. Tak isto aj vám, že ste neškrečkovali 5€ a prišli ste podporiť, dúfame, že sa vám páčilo a video stálo za to. A takisto sme hrdí, že môžeme byť partnerom kvalitnej práce ku ktorej sme takisto svojim dielom prispeli. Motivácia veľká, už len sneh a zima! Vidíme sa na kopci.

O fotky sa postarala Lulla.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: absinthe heavy mental premiera bratislava

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!