Streda 26. Septembra 2012
Autor: Kristián

0 komentárov

River Surf Cup Slovak Open 2012 – part one

Históriu vzniku riversurfovej vlny nebudem opisovať, kto za celým projektom taktiež nebudem opisovať, o všetkom podstatnom sme už na stránkach www.boardlife.sk písali. Od samotného vzniku, cez nastavovanie, počiatočné problémy až po prvé oficiálne akcie. Dobre si pamätáme River Surf Camp 2012. Vlna sa však dostáva do povedomia čoraz širšej verejnosti a to sme radi.

Séria fotiek majsterky Európy v River Surfingu - Katrin Gappmayer, ktorá si dávala štýlovo počas celého Surf Cupu.

Ďalšou organizovanou akciou spojenou s umelou surfovou vlnou (nejako veľa „ou ou“) boli neoficiálne Majstrovstvá Slovenska v river surfingu, ktoré prebehli pod názvom River Surf Cup Slovak Open 2012. Nebudeme sa tu skrývať, klamať si do monitorov. Je pravda, že vlna funguje nejaký ten týždeň, naši jazdci sa len zaúčajú a tak hovoriť o nejakým majstrovstvách nebudeme a bolo by to pritiahnuté za vlasy. Išlo skorej o prvé stretnutie našich riderov s viacerými zahraničnými jazdcami, ktorí majú čo to už najazdené, zúčastňovali sa viacerých river surfových akcií v Európe. Stretnutie bolo produktívne, príjemné, priateľské a športové. Tak ako to má byť.

Všetko začalo v piatok, kedy sa v poobedňajších hodinách dokončil branding vlny, aby sa vedelo, kto to tu všetko podporuje a mohlo sa ísť na jazdenie. Vlna fungovala od cca 14tej hodiny. Účasťou ju poctila celá slovenská špička v riversurfingu, aj keď toto vyjadrenie je tak trocha „úsmevné“, no proste ľudia motajúci sa okolo mladého slovenského river surfingu od začiatku. K nim sa pridalo zopár organizátorov a samozrejme nechýbal Julo, ktorý pri vlne stojí od začiatku. Hudobná produkcia, občerstvenie od Red Bullu, niečo tuhšie od Jägermeistera a mohlo sa ísť jazdiť, chilovať, zabávať sa.

Chronologické kecy nemám v poslednú dobu v láske. Jednoducho, celý piatok sa hlavne jazdilo. Na vlne sa striedali Albert, Láďo, Robo, Maroš, Hafo, Ondro, Pascal a ďalší zo slovenskej scény. K ním sa pridali prvý zahraniční hostia z Rakúska, Nemecka a Švajčiarska. Riversurfová komunita nie je veľká, no čunovská vlna má dobrú PR, je kvalitná, takže zahraničie nemohlo chýbať. Chalani a baby jazdili celý deň, počas ktorého vyhrával Cifi a Hafo, ktorý samozrejme ešte stíhal aj jazdiť.

Osobne pre mňa boli prekvapením dvaja mladí rideri. Štýl, mladícka odvaha, progresívne jazdenie, skvelé! Piatok patril tréningu na nastávajúce súťažné dni a tak každý si chcel chytiť vlnu. Tlačenica samozrejme nebola, na vlne panuje priateľstvo a tolerantnosť. 

Deň pomaly končil, stmievalo sa. Západy slnka v areáli Divoká voda sú niečo nádherné. Treba ich určite zažiť. Jazdenie však pokračovalo aj podvečer, kedy sa zapli svetlá a mohlo sa fanatizovať ďalej. Kto už nemal chuť, alebo sa mu zažiadalo pálenky, usadil sa na pohodlné kreslá a vychutnával si večer. Ťažko sa opisuje pohoda, ale človek sa cítil ako na dovolenke. Škoda, že nič netrvá večne a ja som sa musel pobrať domov. Kývam chalanom, pozdravujem vlnu a s dobrým pocitom odchádzam domov.

Prečítali ste si krátky úvod prvého dňa River Surf Cup Slovak Open 2012, ktorý sa konal od 21. septembra do 23. septembra 2012. Prvého súťažného jazdenia na novej vlne v areáli Divoká voda v Čunove. Ak vás zaujíma trocha aj história, prečítajte si staršie články, ktoré sme vám priniesli z vlny, aj jedno z prvých videí.

Ďalšie časti a to part two a three prinesieme čoskoro. Veľké množstvo fotiek, ktoré nám bolo ľúto vymazať musíme, teda musím ja spracovať. Keď ste sa na nich nenašli, nemusíte zúfať, je dosť možné, že sa nájdete v ďalších dvoch reportoch. Poprípade nie. Pá pá.

History of River Surfing in Čunovo on Boardlife.sk

DOPLNILI SME ĎALŠIU SADU FOTOGRAFIÍ A SAMOZREJME NEKONČÍME!

Foto sérka Tomáša Hafnera a Láďa Bachnára. Láďovi ale spadli horalky do vlny, takže sa márne zalizuje :)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!