Riversurf opening Čunovka 2015 – Eins, zwei, drei...
Pondelok 11. Mája 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

Riversurf opening Čunovka 2015 – Eins, zwei, drei...

Ták a znova sa otvorili železné vráta športového areálu Divoká Vôdka v satelite Bratislavy aka Čunove, aby sme si mohli užiť prvé vlnobitie na umelej, prírodnej, riečnej, rýchlej vlne. Trocha komplikované na začiatok, ale tak mozgorozcvička na pondelok nezaškodí.

Pozrime sa našim prísnym okom na prvé oficiálne jazdenie na vlne v sezóne 2015. Na akciu sme vás samozrejme už dlhší čas pozývali a tak tomu aj bolo! Čomu? Tomu, že vás tam bolo ako hadov. Dorazili sme medzi prvejšími, aj keď najprvejšími tam boli Paskalovci, Hulíkovci a ďalší z organizačného výboru APSVĎSNVAIPL (a pije sa veselo ďalej spolu na vlne a priľahlých lokalitách). Už od rána stál, tak ako je zvykom aj stan, hudobná produkcia, len v rečovom centre bola vada a tak hovorené slovo, príbehy z mladosti a iné spektakulárne výkony speakra zanikli v tichu nefunkčného mikrofónu. Ten sa vyriešil časom a príchodom balíka tužkových bateriek typu AA, samozrejme alkalických.

Vlna bola pekne natretá, trochu obúchaná, ale tak to má byť. Olwejs krídelká boli tuho privreté a tak sa tvoril bezpečný bazénik, ktorý vám nedovoľoval obúchanie sa o dno, kde podľa informácií hovorcu akcie, boli napichané klince, nasadené pirane a spoluobčania permanentne opálení tam nasadili nabrúsené hrdzavé žiletky. Daňou za túto bezpečnosť bolo nebezpečenstvo utonutia vo valci. Každý jazdec má však pudla sebazáchody a tak vyplávať z valca nebol problém. Iba žeby bol. Ale nebol.

Dostávame sa k samotnému jazdeniu. To bolo zadarmo, keďže voda v slovenskej Mississippi dosahovala luxusnú termálnu teplotu 10°. Požičanie ochranného gumového obleku spolu s plávacou vestou a jacekovskou ochranou hlavy bola za ďakujem u báb v okienku. Takže ako sme spomenuli, voda tiekla rýchlo, jazdilo sa zadarmo. Krása bola vidieť husie kožky, drkotajúce sa zuby a jemné modré rty na jazdcoch podávajúcich fanatické až heroické výkony na vlne.

Kto neholduje huncútstvam vo vode, mohol popíjať pivko zadara (ale až po tom, čo odpovedal na duelovú otázku od Culku, že čo to znamená VTR a DTR), jesť guľáš, cigánku, kukuricu, alebo len tak narýchlo ako ja, čalamádu s horčicou a baraním rohom bez ničoho.

No čo vám ešte povieme. Jazdili známi, ale aj menej známi jazdci. Ukázali sa aj baby a dokonca aj niekoľko psov. Štýlovo sa nám najviac páčili démon Tomáš, ktorý po dvoch cutbackoch na vlne vyliezol, hodil tyku, ktorú prijal z Cvengu a jazdil ďalej. Aj Robo z Vydrice, pardon z Čerta bol fajný, aj chalanisko v šedom neopréne a tak, vlastne všetci, aj majiteľ veľkého červeného auta Jožko V.. Jaj no jasné, skoro som nezabudol na Kuba Ja Ha z Jasných Košíc. On si dával štýlo otočky, vývrtky, dokonca sa mu z toho točenia zaplietol ďalší dreath. Fanatické a veľmi silné na srdiečko bolo jazdenie vo vlne po. Áno, za klasickou originál vlnou bola menšia, fejková vlnka, na ktorú trebalo napádlovať a dalo sa aj tam porobic.

No a tak nám plynul deň, jazdci sa striedali. Bolo vidieť aj pár odvážlivcov, ktorí stáli na vlne, doske prvý krát. Však všetko zadarmo, treba skúsiť... aj klinec do kolena. Veľmi pozitívnym činiteľom akcie bolo stretnúť veľa známych ľudí, ktorých som cez zimu zahrabaný v pol metri prašanu nevidel. Pokecali sme, prehodili zdvorilostné „ako sa máš, čo je nové, ako ide robota“ a pobrali sa každý svojím smerom. Našťastie okolo tretej prišla búrka, a tak som mohol konečne hodiť šogunovskú guličku, ktorú som zvieral celý deň vo vačku a vyzeralo to naozaj divne, keď som si ju tam prevaľoval.

Jazdilo sa však ďalej a začínal som mať pocit, že sa začalo aj popíjať. Keďže som strejdo age, nepijem, nefajčím, nejem, som raw, bio a mám blog, tušil som zradu a na večernú party som neostal. Že vraj bola fajná, prasa sa celé zjedlo a aj pivo vypilo a aj požilo a že vraj aj bolo.. a viac krát...

Čo napísať na záver? Že dík, všetkým čo prišli, mne, že som sa ako chuj nenatrel a spálil som si krk a ruky a teraz ojkám a sponzorom akcie Quiksilveru, Divokému Vínu, pardon vode, kamošom, organizátorom, rodičom, sestrám, bratom, prírode, Šuvadovej, hviezdam, lietajúcim pavúkom, cibotom atď. Určite sa vidíme na ďalšej supiš-pupiš akcii. Čágo bélo.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: riversurf cunovo quiksilver voda

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!