Rozhovor s Nicolasom Müllerom na pražskej premiére Eversince!
Pondelok 21. Septembra 2015
Autor: Sára Belová

0 komentárov

Rozhovor s Nicolasom Müllerom na pražskej premiére Eversince!

Kto by ho nepoznal. Možno už má vyše 30 rokov, avšak zhodnotila som, že keby nebol zarastený, oproti roku 2002 by to nebol vôbec žiadny rozdiel. Počas Absinthe Films Tour s ich najnovším prírastkom Eversince, ktorý budete môcť vidieť už tento piatok 25.9 u nás v Bratislave, som Nicolasa trošku vyspovedala. Snowboardová scéna, jeho život mimo nej a najbližšie projekty na ktoré sa od Nica môžeme tešiť. Užite si rozhovor, myslím, že vo vás zanechá taký príjemný pocit, akým táto osôbka vždy pôsobí!

BLF: Tak na začiatok ahoj Nico, ako sa dnes máš?
Nico: Mám sa fajn, ďakujem, dnes je fakt nice day.

BLF: Tešíš sa na dnešnú premiéru Eversince od Absinthe films?
Nico: Áno, áno! Videl som ho už včera v Innsbruku, aj keď som si myslel, že po prvý krát to bude až tu dnes v Prahe, no nakoniec to vyšlo takto a môžem povedať, že je skvelý. Myslím, že je to ten zatiaľ najlepší film od Absinthe!

BLF: Povedz nám, ako dlho si už súčasťou Absinthe Films family?
Nico: Myslím, že som súčasťou naozaj od začiatku. Tribal bol prvý film, tuším, že to bolo v roku 2000, wau, je to už 15 rokov dozadu, a aj keď teraz v Eversince nemám taký dlhý part, je proste skvelý pocit byť opäť späť.

BLF: Aký je dôvod, že Absithe je pre teba srdcovka a vieme, že nie si len jazdec, ale vlastníš aj istý podiel spoločnosti?
Nico: Tak bol som predtým rookie rider a jazdil som všetky preteky, ale Absinthe… Môžem povedať, že tam jednoducho začala moja kariéra pro jazdca. Áno som stále súčasťou, teraz teda vlastním aj časť spoločnosti, aj keď to pre mňa nie je len o biznise. Chcem si byť hlavne istý, že Absithe tu bude stále hlavne pre ďalšie generácie!

BLF: Čo je pre teba to najlepšie na živote snowboardistu?
Nico: Well, to najlepšie je, že môžem byť sám sebou a cestovať na rôzne miesta, zbierať skúsenosti, hovoriť o sebe, ako napríklad teraz (smiech), ale nie srandujem, ale niekedy je naozaj divné rozprávať o sebe. A ešte stretávať skvelých ľudí a ďalšie maličkosti.

BLF: Aký je tvoj najobľúbenejší film v ktorom si mal svoj part?
Nico: Well, The Art of Flight je bezpochyby špeciálny, pretože je to asi najväčší film v histórií snowboardingu ever, ale taktiež to je aj kvôli času, ktorý som strávil s Travisom (Rice) v Kanade počas natáčania, pretože to bolo naozaj veľmi intenzívne. Vzájomne sme sa hecovali, takže to bolo skvelé. Potom ešte určite Future Proof je môj obľúbený film.

BLF: Môžeš nám priblížiť prečo práve Future Proof?
Nico: Ten rok bol naozaj veľmi zvláštny (2012 pozn.red.). Dosť som sa zranil, keď som nabúral do stromu v Japonsku a vtedy som si uvedomil, že snowboarding je aj o tom. Nakoniec som sa dal dosť rýchlo dokopy a letel na Aljašku, kde som zažil jedny z najlepších chvíľ svojho života! Taktiež som sa vtedy stal “the rider of the year”, takže to bol rok “pádov a povstaní”, plný emócii.

BLF: By the way, v tvojom profile od Absinthe som zastihla ako Travis Rice hovorí, že si človek, ktorý nemá mobilný telefón. Je to stále pravda? :-D
Nico: Hahaha, nie, už to nie je pravda, ale napríklad práve teraz nemám baterku, takže ako keby som ho nemal, čo ma dosť mrzí, pretože som si chcel spraviť nejaké pictures! Predtým som však napríklad naozaj nemal mobil vyše dvoch rokov a nechýbal mi.

BLF: Ktoré miesto je pre teba top topov na jazdenie?
Nico: Tak určite moja domovina - Laax, Švajčiarsko, kde to všetko pre mňa kvázi začalo, kde som začal jazdiť half-pipe, v horách, parku. Park v horách je pre mňa vždy atraktívny.

BLF: Áno, jazdíš doslova všetko. Čo je tvoj životný zážitok v snowboardingu?
Nico: Tak to musím jednoznačne povedať, že to bolo jazdenie na Aljaške. Proste máš super crew, helikoptéru, najlepšie hory na svete. Niekedy sa vrátiš v noci z jazdenia a rozmýšľaš nad tým čo si dnes spravil a zmôžeš sa len na “oh, toto bolo úplne crazy” a nemal by som si myslieť, že je to v poriadku, pretože je to too much crazy, ale potom si opäť uvedomím prečo, prečo nie?!

Si ,,mladá krv” v GNU family. Okrem toho budeme môcť čoskoro vidieť tvoj vlastný model boardu ,,Müllair”. Je tento board niečím špeciálny?
Nico: Board je takmer rovnaký ako model, ktorý som jazdil dlhé roky za Burton, je však samozrejme o niečo vylepšený, má lepší nose, pričom dizajn navrhol môj veľmi dobrý kamarát od detstva. Celý nose je ako vesmír, mliečna dráha a galaxia.

BLF: Takže keď budeš jazdiť budeš mať pocit, že si vo vesmíre?
Nico: Haha, áno presne tak! Budem proste vedieť, že všetko je možné :)

BLF: Kto je pre teba najlepší jazdec, okrem teba samého? :-D
Nico: Haha, samozrejme :-D Ale nie, je ťažké povedať jedného, pretože na snowboardingu sú skvelí všetci tí ľudia. Každý je jedinečný. Ale teraz sme tu v Prahe a pokiaľ sa trochu pozrieme do budúcnosti tak by som asi povedal Max Buri, myslím, že je jedným z naj a jeho štýl je awesome! Myslím, že od neho ešte v budúcnosti uvidíme veľa!

BLF: Poznáme ťa skrz snowboarding, ako však vyzerá tvoj bežný život ,,za scénou”?
Nico: Wau, to je tiež naozaj dobra otázka. A je ťažké na ňu odpovedať, pretože ani jeden môj deň nevyzerá rovnako a je to celkom crazy :-D Niekedy sa naozaj pristihnem pri tom ako snívam o tom, že jeden deň v mojom živote bude naozaj simple.

BLF: Takže máš dni kedy vstaneš a povieš si “ah, dnes naozaj nemám čo robiť”?
Nico: Ale áno, mám aj také, napríklad predtým ako som dnes prišiel tu, som strávil pár dní v Laaxe, kde mám svoj dom a taktiež v Zürichu kde mám byt a chodievam tam v lete, ale teraz už je tomu kvázi koniec. Mám na mysli ,,city life”. City life je fajn, ale iba na určitú chvíľu, potom sa človek musí vrátiť späť do prírody a preto som bol v Laaxe. Skvelé chvíle, niečo ako ,,ooo dobré ráno, hm poďme si spraviť raňajky, hm idem niečo spraviť, možno by som upratal, alebo nie”, chápeš, ako keď máš čas aj na to upratovanie :-D

BLF: Vieme o tebe, že vedieš ,,eco-healthy lifestyle”, ktorý inšpiroval veľa ľudí naokolo. Čo ťa viedlo žiť týmto štýlom?
Nico: Hm, nemôžem povedať, že to bolo len jeden moment. Skôr to išlo postupne, ako ,,toto je super, chcem to tak robiť” a tak ďalej. Potom, keď som mal 10 rokov, mal som nočnú moru o krave z bitúnku a skrz tie momenty som prestal jesť mäso. Ďalej sú to všetci tie malé veci, ktoré do seba postupne zapadajú. Myslím, že čím viac na seba dbáš, začneš cítiť, že niektoré veci je určite potrebné zmeniť. Nehovorím, že teraz som skvelý, pretože som stále schopný skonzumovať nadbytok a to je ďalší problém, pretože dnes už môžeme mať všetko. Ako keď si zmyslíš že máš chuť na sushi, alebo taliansku kuchyňu a nemusíš rozmýšľať či je nejaká sezóna, alebo či si to môžeš dovoliť, jednoducho si to dáš lebo máš tú možnosť…

BLF: Táto otázka môže vyznieť funny, ale viem, že si doma choval sliepky. Je to stále tak?
Nico: Haha, áno je to pravda, kedysi som ich choval, bohužiaľ teraz už nie. Bol to taký nápad mňa a mojej bývalej priateľky, ale potom sme sa rozišli, ona odišla, ja som veľa cestoval a tak boli veľa samé doma. :-D A potom môj kamoš, ktorý je mäso navrhol, že ,,hey man daj ich mne, ja ich zjem!”. Prvý moment som mu povedal, “no to určite nie!”, ale nakoniec som súhlasil. Všetko však dopadlo tak, že ešte predtým ako si pre ne prišiel, prišla líška a pravdepodobne mala skvelú večeru (smiech).

BLF: Si dobrý rider, ale priznajme si, že aj dobre vyzeráš. Pre ženskú časť snowboardovej komunity preto otázka, je v tvojom okolí nejaká chick?
Nico: (Smiech) No, rozumiem haha. Nateraz môžem povedať, že som úplne single a som s tým spokojný. Mal som vzťahy a z každého som sa poučil. Všetky boli skvelé a raz určite vidím seba ako hlavu rodiny, ale nateraz nie.

Päť rýchlych otázok:

Goofy alebo Regular? Regular snowboard a goofy surf a skate.

Powder alebo Park? To je ľahké! Mám to vôbec povedať? (smiech) Powder!

Slovenky alebo Češky? Slovenky! A nevychádzam len z dneška haha!

Fondue alebo Švajčiarska čokoláda? Asi fondue, nie síce každý deň, ale mám ho veľmi rád!

Párty alebo Chill? Well to je niečo ako deň a noc, jedno strieda druhé. Môžem to tak povedať? (smiech)

BLF: Tak, posledná otázka: ako vidíš svoju blúzku budúcnosť a nadchádzajúcu zimu?
Nico: Tak, bude to o jazdení a natáčaní. Pripravujem svoj vlastný projekt, ktorý príde čoskoro na svet.

BLF: Môžeš nám o ňom prezradiť trochu viac?
Nico: Môžem povedať, že jeho názov bude Fruation. Dospieť do momentu Fruation znamená stav ako keď dozrie ovocie. Mojím hlavným odkazom je "zo súťaže do Fruation", kedy súťaž predstavuje ten normálny ľudský stav rastu, dospievania, merania svojich síl s ostatnými. A potom príde chvíľa kedy nemôžeš porovnávať seba s ostatnými, chvíľa kedy sa musíš pozrieť do svojho vnútra a naozaj zistiť kto si a nasledovať kto v skutočnosti si, a ak v tom uspeješ, tak si dosiahol stav Fruation, pretože každý je jedinečný… To chcem povedať a inšpirovať ľudí.

BLF: Myslím, že týmto projektom inšpiruješ a to veľmi, mňa si inšpiroval už len týmito pár vetami za 20 sekúnd :-D Tak už naozaj na záver, posledné slová pre všetkých, ktorí tento rozhovor budú čítať?
Nico: Neprestávajte jazdiť, neprestávajte robiť veci, zabávajte sa a sústreďte sa na veci, ktoré robia šťastných hlavne vás a aj ostatných, pretože ak ste skutočne šťastný, potom sú šťastní aj ostatní.

Ďakujem Ti veľmi pekne Nicolas za všetkých!

Za super interview ďakujem Sáre Belovej, fotky Kix.

Film Eversince od Absinthe Films v ktorom jazdí aj Nicolas Müller si môžete pozrieť aj v Bratislave 25. septembra v Design Factory.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: muller absinthe eversince

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!