Sobota 27. Novembra 2010
Autor: Kristián

0 komentárov

Sketch(y) - Bamboo MP

Počas predchádzajúcich týždňov, sme vám priniesli niekoľko recenzií na dlho očakávané snowboardové videá tejto sezóny. Všetko to bolo od veľkých a známych svetových produkcií. Now/Here od Absinthe Films, Turn On, Tune Out, Drop In od Nitro, Fuck It od Forum, Hello World od Alterna Films, Don't Panic! od Isenseven. Všetko veľké produkcie, peniaze, vrtuľníky a veľké snowboardové mená. O to viac ma potešil kúsok od Bamboo Motion Pictures – Sketch(y), miniprodukcie z Rakúska.

Uvidíte v ňom, teda ak si ho kúpite, veľké meno – Marc Swoboda a spolu s ním aj ďalších, niekomu známych, niekomu nie, jazdcov: Dominik Wagner, Dominik Weghaupt, Gerald Fuchs, Jasmin Reischer, Matthias Gober, Robert Wallner, Rudi Janda, Clemens Schattschneider, Flo Galler, Robert Wallner, Lisa Harml, Kathrin Holzmann, Christine Szumovski. A ďalších. Všetko, od natáčania, cez strih, grafiku obalu DVD si chalani z Bamboo robili sami.

Púšťam DVD a teším sa na tváre, ktoré som pravidelne stretával na Stuhlecku. Začiatok je štýlovo spravený, keď sa preblikávajú kreslené scény so živými. Nadupaná hecujúca hudba končí úvod a nasleduje prvý jazdec. Matthias Gober (autor väčšiny grafických prác na videu). Pow pow turns, repík a snowpark. Cab 720, ďalšia 7 a aj 9 v štýle. Taktiež raili nie sú Matthiasovi neznáme. Bs lip, Sw Bs tail 270 out a tak ďalej. Chalan má naozaj vychytané greby vo veľkom štýle. Čo grab, to pretiahnutie. Zábery z viacerých stredísk, Dachstein, Absolut Park, USA.

Gerald Fuchs, šejper zo Snowparku na Stuhlecku a príjemný týpek začína svoj part stráášnou držkou na BC kickri. Následne pow powačka v lese s backflipami. Presúvame sa do USA, kde nás víta Rob Mathera hlavný šejper na Stuhlecku. O5 Fuxi – veľmi zábavné jazdenie v americkom snowparku. Čistá radosť z jazdenia, trojky, nejaké fs borá na jibingu. Nič extrémne, o to viac radostnejšie. Takto keby jazdilo aspoň 20% ľudí na Slovensku, je sa na čo pozerať. Prichádzajú kamoši Davo – jiber a Sepp - freerider.

A je tu babská časť. Áno v Bamboo crew majú veľké zastúpenie aj baby. Prvá začína Isy Szumovski a hneď Bs rodeom. Pokračuje jibingom na Planai. Mysllím si, že na babu super jazdenie, kde nerobí problém ani streetový double kink na Dachu. Kathrin Holzmann, Lisa Harml zábavné ženské jazdenie. Viem si predstaviť napr. Terezu Rúfusovú, ktorá by mohla jazdiť spolu s nimi. Určite by ju čo, to naučili. Jasmin Reischer ukončuje dievčenský part aj velkou držkou do gapovej protisteny a následne do ľadovcového jazierka. Hahaha, najvác.

Ďalší lokál zo Stuhelcku Dominik Weghaupt štartuje za beatov elektra. Pow-park-jib, rampa všetko. Tiky nie sú až tak dôležité, dôležité je jazdenie s ktorým by sa každý s týchto chalanov umiestňoval v top 10 na slovenských pretekoch. Dopady, štýl, odraz. Flo Galler sedmičky ako oči. Zmena z elektra na ríl hiphap – prichádza Rudi Janda. čuduj sa svet, ďalší lokál zo Stuhelcku. Bs rodeo z ploe jamu, froňa, bektejly, normal, switch, frontflip a sw frontflip z pickniku. Rudi je hlavne jiber, čo dokazuje vo svojom part.

A je to tu. Part Marca Swobodu. Úvodné zábery z AirStyle, zabíjačina na raile so schodmi od Nike, ktorý dúfam, budeme mať možnosť vidieť na Stuhlecku. Človek len čumí. Aj keď som už videl mnoho záberov z Nitro videa, stále ma prekvapí niečom novým. Občas mám pocit, že má dosku prilepenú k tenkému rialu. Neverím. Pribúdajú ďalší kamoši: Clemens Schattschneider, Robert Wallner, Schaidi a ďalší. Sú to lokálni jazdci, jazdiaci len tak pre zábavu, ktorí by príchodom na Slovensko ovládli top pozície na pretekoch.

Tu je vidieť priepastný rozdiel medzi jazdcami u nás a doma. Že, kopnutý kiker? Že, 15m table? Nič nie je problém. Za to u nás je problém, skoro všetko. Jasné nehádžem všetkých do jedného vreca, občas je to fakt hrozné. Objaví sa aj Seppi Scholler, Basti Rittig. Popsledný part má jiber Dominik Wagner, ktorý sa objavil aj v pro videu od Nitra. Na to, že má úzke gate, mu to ide super.

Bonusy stoja určite za to. California, Stuhleck, Dachstein a zaujímavé zábery zo SF. Video hodnotím veľmi dobre. Mať takúto partičku chalanov v každej časti (západ, stred, východ) na Slovensku, tak je človek spokojný. Netreba vrtuľník a milióny € na supermega produkciu. Stačí partia ľudí, ochota ísť niekam točiť, trochu zručností a vznikne z toho takéto príjemné video Sketch(y), ktoré si určite pustím viac krát. Ak chceš podporiť chalanov zo Stuhlecku, tak si zadováž originálne DVD iba za 14.95 €. (buď kúpou vo Wiedni, alebo cez Blue Tomato)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!