Skvelé snehové podmienky a lacnejšia lyžovačka v Tatrách
Štvrtok 31. Januára 2019
Autor: Boardlife, PR
Foto-video: Marek Hajkovsky, TMR
0 komentárov

Skvelé snehové podmienky a lacnejšia lyžovačka v Tatrách

Pred nedávnom sa svetom internetu prehnala búrka komentárov búriacich sa nadšencov zimných športov. Zmena cenovej politiky skipasov v strediskách TMR rozprúdila vášne u nejedného. Veľká väčšina bola tých, ktorí novú cenovú politiku skipasov odsúdili. Našlo sa však aj niekoľko takých, ktorý tento krok chápali a dokonca aj vítali. Pozrime sa na momentálnu cenu skipasov vo Vysokých Tatrách v strediskách Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso.

Ak si porovnáte ceny skipasov v strediskách Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso z minulého roku, zistíte, že zlacneli. V roku 2019 si aj vďaka novej cenovej politike a systému nákupov cez Gopass zajazdíte lacnejšie, ako pred rokom. Tu sa hneď ozve viacero nespokojných ľudí, že však počas Vianoc a Silvestra boli ceny na pokladniach vo Vysokých Tatrách 54€ a v Jasnej 60€. Áno, majú pravdu. Tak vysoké ceny skutočne v strediskách boli. Len nespokojní návštevníci internetových diskusií zabudli povedať, že to bolo len pár dní a v TOP sezóne. Prístupové cesty, stredisko, kapacity parkovísk a prepravných zariadení sa nafúknuť nedajú. Jediný možný spôsob ako eliminovať obrovské množstvo ľudí je na pár dní zvýšiť ceny skipasu.

Po enormne vyťaženom zlatom týždni prichádzajú týždne v ktorých si zajazdíte oveľa lacnejšie a to dokonca aj v porovnaním s minulým rokom. K výbornému jazdeniu na lyžiach, alebo snowboarde prispievajú aj skvelé snehové podmienky. Posledné týždne napadlo niekoľko desiatok prírodného snehu a spolu s každodennou údržbou zjazdoviek, na vás čakajú ideálne podmienky. Momentálna snehová pokrývka v strediskách Vysokých Tatier činí 60 až 150 cm. Netreba zabúdať, že na Štrbskom Plese vyrastá príjemný snowpark určený pre začínajúcich, ale aj skúsených jazdcov. Otvorenie snowparku na Štrbskom Plese sa plánuje na 2.2.2019 a už počas otvorenia môžete využiť nižšie ceny lístkov.

Za návštevu však určite stoja aj Tatranská Lomnica a Starý Smokovec. Dokopy majú strediská spolu so Štrbským Plesom vo Vysokých Tatrách k dispozícii 24 km zjazdových tratí, 20 vlekov a lanoviek. V strediskách nájdete aj ultra modernú 8-sedačkovú lanovku s atraktívnymi bublinami modrej farby a špeciálnym systémom Kidsstop a 6-sedačková lanovka s oranžovými bublinami a vyhrievaním. Momentálne sú otvorené všetky zjazdové trate a aj lanovky. Jazdiť sa dá aj na najvyššie položenej a najstrmšej zjazdovke na Slovensku - Lomnické Sedlo. K skvelému jazdeniu samozrejme za ideálnych poveternostných podmienok patrí aj nádherný výhľad na majestátne končiare.

Presunieme sa do Nízkych Tatier a strediska Jasná. Aj tam panujú skvelé snehové podmienky. Stredisko otvorilo legendárnu dvojsedačku Konský Grúň a odvážnejší freerideri sa už spúšťajú do žľabov užiť si adrenalínový freeride. Samozrejme nezabúdame ani na najdlhších snowpark na SlovenskuDC Snowpark Jasná, ktorý je rozdelený na úvodnú časť určenú začiatočníkom a mierne pokročilým a spodnú časť, kde si zajazdia hlavne skúsenejší jazdci. V DC snowparku sa už odjazdili pohárové preteky a čaká nás niekoľko Ďalších zaujímavých akcií a súťaží. Stačí sledovať náš kalendár a na zvolený termín si zabezpečiť v predstihu aj zlacnené lístky.

K novinkám sezóny 2018/2019 patrí aj na Slovensku revolučný spôsob cenotvorby skipasov a to prostredníctvom novej funkcionality webu GOPASS. Ceny skipasov už nie sú fixné, ale zobrazujú sa dynamicky online, podľa riadeného manažovania počtu predaných lístkov a vyťaženosti strediska v danom termíne. Na www.gopass.sk tak ide o živý proces, kde ceny prepočítava program, ktorého cieľom je rovnomerne rozptýliť lyžiarov do stredísk počas celej sezóny. Preto sú ceny skipasov počas exponovaných termínov vyššie a počas neobsadeného strediska naopak nižšie.

Aktuálna cena skipasu sa bude odvíjať nielen od obsadenosti strediska, ale aj od počasia a iných externých faktorov, vplyv týchto faktorov sa premietne do rôznych cenových hladín, ktoré môžu mať vyššiu zľavu z maximálnej ceny v daný moment a to od 0-30%. Nakoľko sa záujem zo strany lyžiarov počas celej sezóny mení vzhľadom k termínu lyžovania, je nevyhnutné plánovať si lyžovanie vopred, pre dosiahnutie čo najlepšej ceny tzn. „Čím skôr kúpiš, tým výhodnejšie lyžuješ“. Týmto sa dáva šanca klientom, ktorí vedia skôr naplánovať svoje časové možnosti aj byť za to odmenení formou výhodnejších cien ako sú bežne ceny pre daný 1 dňový skipas dostupný na kamennej pokladni.

Čo z toho celého vyplýva? Áno, ceny počas zlatého týždňa sú také, ako sú. No vo všeobecnosti si viete zajazdiť lacnejšie ako minulý rok. Napríklad počas otváračky snowparku na Štrbskom Plese stojí lístok 34€ na celý deň. V nedeľu, deň po otváračke stojí len 32€. Včasnou kúpou skipasov cez Gopass.sk si zabezpečíte výhodné skipasy, nebudete mať stres a nemusíte vystávať v rade na lístky.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: jasna strbske pleso tmr tatry lomnica

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!