Nedeľa 22. Apríla 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Wakelake opening 2012 – Zlaté Piesky

Wakeboarding s pridruženými činnosťami na vodnej hladine, nie je až takým rozšíreným športom na Slovensku. Aj tak však zbierame medzinárodné úspechy. Zuzka Vráblová, Katka Janečková, Maťo Ščambora a aj ďalší sú toho dôkazom. Aby sa talent rozvinul, je za potreby miesto rozvoja. Takým sa stáva aj vodnolyžiarsko/wakeboardový areál na Zlatých Pieskoch v Bratislave, ktorý v posledných mesiacoch prešiel veľkou zmenou.

To čo bolo, nechajme tete histórii, dnes sa budeme venovať novému. A to je nie len meno areálu, ale aj celkový pohľad na jazdenie. Wakelake - je nový názov vleku na bratislavských Zlatých Pieskoch a v sobotu 21. apríla tam prebehlo oficiálne otvorenie sezóny 2012. Pred samotným otvorením prebehlo množstvo vízií o tom, ako by mal zmenený areál vyzerať. Nový majiteľ sľubuje skvelé novinky, ktoré potešia určite každého návštevníka. Čipový/náramkový systém na bare, vleku a v sklade, podrobné jazdecké štatistiky, nové sprchy, WC, šatne, sklad, kamerový systém na parkovisku a v areáli, rýchly internet, vetraný sklad s vešiakmi na wakeboardy, flexibilné otváracie hodiny, denné akcie, nové menu v reštaurácii, opravené štartovacie mólo, cesta bez jám, nové prekážky na vode. Sezóna sa len začína, tak uvidíme, čo sa podarí uskutočniť.

Ešte kým prejdeme k samotnej sobotnej akcii, povieme si niečo o vleku, teda Wakelake areáli. Nachádza sa v komplexe Zlatých Pieskov v Bratislave. Dostanete sa tam buď cez bránu pre autá, z bočnej strany výpadovky von z Bratislavy za peším nadchodom, alebo bez auta vchodom na Zlaté Piesky a prešliapete si na koniec areálu. Sledujte mapku zo správy. V areáli Wakelake sa nachádza reštika, štartovacie mólo, lehátka, sprchy a ďalšie veci pomaly pribúdajú. Pre návštevníkov sú pripravené wakeboardy, lyže na jazdenie. Zajazdiť si môžu úplný začiatočníci, ale aj pro jazdci. Tým lepším sú určené aj slidovacie a kicker prekážky na vode. Ak chcete vyskúšať tento zaujímavý šport, neváhajte a zastavte sa.

Wakelake opening 2012 bolo stretnutie sa kamošmi, ale aj novými tvárami, s ktorými sa pravdepodobne budeme stretávať celú sezónu. Počas dňa sa dalo jazdiť zadarmo, čo bolo určite veľkým lákadlom, hlavne pre tých, čo nemajú ešte sezónky. Od rána bol k dispozícii vlek a reštika s barom. Pečené prasa, ktoré upiekla reštika Divá sviňa, si mohol vychutnať naozaj každý, kto navštívil areál počas soboty. Prekvapila nás veľká účasť, hlavne na brehu. Chladnejšia voda 14 °C vyhovovala naozaj len skalným a odvážlivcom. Jazdilo cca 25 ľudí, čo je na túto dobu naozaj dosť. Oveľa väčšia účasť bola na brehu a v bare. Hlavne štvornohých účastníkov bolo neskutočne veľa a ešte k tomu sa objavil čierny kasanova, ktorý obšťastnil 80% zvieracieho osadenstva.

 

Celý deň sa jazdilo, jedlo a príjemne trávilo. Sem tam nejaký ten trik na vode. Menovať jednotlivých jazdcov a slečny jazdkyne na vode nemá zmysel. Počas leta ich určite ešte uvidíte a pokiaľ bude treba, zoznámite sa s nimi. Prasiatko sa pomaly míňalo, keďže bolo naozaj skvelé. Ďalším plusom bola zmrzka zadara, ako dezertík po jedle. Aj toto bolo znakom, že sa v areáli budeme cítiť dobre. Ľudský a kamarátsky prístup, všade usmiati ľudia, príjemná atmosféra. Areál potrebuje ešte veľa roboty, však zmeny sú len na začiatku. My však veríme, že všetky sľuby sa dodržia a my sa radi budeme vracať na jazero. Pozitívnou zmenou prešiel aj jedálny lístok, kde pribudli jedlá a znížila sa cena. Rozpisovať, čo všetko sa zmenilo nemá cenu. Treba areál Wakelake navštíviť a urobiť si predstavu. Pozor však, všetko je len začiatok a tak sú práce v plnom prúde.

My sme sa zdržali na Wakelake cca tri hodiny, kedy sme sa dobre najedli, pozdravili známych a na vlastné oči sa presvedčili o zmenách. Večer prebehla oficiálna open party, na ktorej sme sa bohužiaš nezúčastnili, keďže sme chceli v nedeľu pracovať :) Podľa požúrových statusíkov však vieme, že to bolo pro liatie. Štart výborný, uvidíme ako prebehne sezóna. Držíme palce a vidíme sa na Wakelake.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!