Pondelok 12. Septembra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Ako to vidí - Baša Števulová

Dnes pokračujeme v rubrike - ako to vidí. Po prvom účastníkovi tejto sekcie – Milanovi „Dróty“ Purdešovi sme si na krátku spoveď pozvali niekoho z nežnejšej časti populácie. Takže v rubrike „Ako to vidí.“ vítame Bašu Števulovú, ktorú isto netreba zvlášť predstavovať.

Ahoj Baška, ako sa máš tieto dni?
Ahojte. Mám sa priam super. Posledný mesiac veľa trénujem, som maximálne pripravená na sezónu a mám naspäť motiváciu z čoho sa veľmi teším.

Čo si robila celé leto, festivaly, dovolenky, more, oceán, zábava, práca?
Taká každoročná klasika. Francúzsko surfing, absolvovanie fesťákov u nás na Slovensku, povinné odžúrovanie s kamošmi (ktoré už skončilo) Chorvátsko a ako som spomenula posledný mesiac trénujem.

Vieme, že si sa začala venovať Crossfitu. Priblíž nám niečo o Crossfite, načo je to dobré, v čom ti to pomáha...
Crossfit je systém tréningu, ktorý sa zameriava na všestrannosť. Využívaš pri tom atletické, gymnastické, vzpieračské a iné prostriedky. V podstate sa snažíš urobiť čo najviac práce v čo najmenšom čase. Je to mega makačka, super na kondičku a už dávno som sa tak dobre necítila. Tiež veľa cvičíme s kettlebellmi a tie sú takisto súčasťou CF tréningov.

Ako prebiehajú tréningy, kde si to môžeme vyskúšať?
Do teraz sme mali tréningy iba tak s kamošmi, ale od teraz to už bude aj pre širšiu verejnosť. Naposledy sme boli na Iuvente, kde tréning vyzeral tak, že sme vybehli schody potom 10 drepov do výskoku druhé schody zase 10 drepov a všetko 5x zopakuješ. Ďalšia séria bola na TRX lanách a potom kliky alebo kettlebelly. Na FB je RedRoyal CrossFit team, kde sú vždy všetky infošky o tréningoch a závodoch.

Už máš predbežný plán na zimu? Akých akcií sa plánuješ zúčastniť.
Začnem na Hintri ako každý iný rok, Saas Fee kde berem aj Klaudiu na Roxy future team camp, ja tam už 3 roky pomáham našej TM s babami, Dachstein,  Breckenridge do Vianoc a potom čo najviac filmovať.

S Lipstic prod. si natáčala nové video s názvom 5 more minutes...please?! Povedz nám aké lokality si navštívila, s kým tam jazdíš a či neplánuješ premiéru filmu aj u nás.
Predošlá sezóna bola dosť slabá čo sa snehu týkalo a to aj veľa ovplyvnilo filmovanie. Najlepší trip boli jednoznačne Helsinki, kde sme boli fotiť street, s Roxy sme filmovali a fotili v Chamonix, Val Senales a niečo málo na Dachu.

Si ešte stále členkou Roxy teamu. Plánuješ sa zúčastniť nejakých spoločných Roxy akcií?
Roxy je môj hlavný sponzor a áno stále som v teame. Už to bude 5sezóna s nimi. Neviem čo sa plánuje na túto zimu okrem fotení. Ale minulý rok som bola napr. na tour po UK halách na týždeň s Aimee Fuller a tento rok uvidíme každopádne začneme s campom pre mladé Roxy baby.

Posledné týždne bývaš v Bratislave. Ako vyzerajú tvoje dni tu?
Kúpanie, tréningy, sem tam nejaký drink u Čerta, alebo tour po shoppingoch s babami a zase tréningy.

Ako je to s tebou a s vysokou školou?
Budúci rok si podávam prihlášku na masmédiá. Už som chcela tento rok ale prijímačky boli zrovna keď som bola vo Francúzsku. takže si to musím lepšie naplánovať. Chodila som cez leto na intenzívny kurz španielčiny mesiac. Ja sa učiť chcem. len potrebujem školu ktorá mi bude tolerovať to čo robím.

Vyhovuje ti takýto život pro snowboarderky? Nebojíš sa, že ti bude chýbať potrebná prax po skončení pro kariéry? Resp. čo by si chcela robiť, keď už nebude tvojou hlavnou náplňou snowboarding.
Nebojím sa o seba. Cestovanie mi dalo oveľa viac ako sedenie v škole, alebo prax za mizerný plat. Získala som veľa kontaktov a skúseností a myslím si, že sa v živote nestratím. Nemám úplnú predstavu čo by som chcela robiť baví ma veľa vecí a keď na to príde tak to budem riešiť ale nebojím sa o seba.

Nedá sa nám spýtať, na priateľa? Si rozlietaná, beháš po svete. Vzťahom to veľmi nepraje.
Praje nepraje ako si to zariadiš tak to máš. Samozrejme musíš mať pri sebe niekoho komu môžeš 100% dôverovať lebo potom sa cestovať nedá.

Ako je to so sponzormi, ostávajú ti, alebo máš niečo nové?
Túto sezónu mi pribudol Citröen (ďakujeme Boardlife.sk) a Make-up Studio a sponzorov nikdy nie je dosť, číže zháňam sponzora na drink momentálne. Tak dúfam, že to vyjde.

Dievčat v slovenskom snowboaringu je veľmi málo. Jedinou babou, ktorá dosiahla okrem teba medzinárodné úspechy vo freestyle je Klaudia Medlová. Ako spolu vycházate, jazdíte niekedy spolu, pomáhate si? Inak, jazdí sa ti lepšie s babami, alebo s chalanmi?
S Klódom sa moc nestretávame, keďže jazdí skôr s Čechmi a závody. Máme iné priority takže sme sa viac míňali ako stretávali. Od tejto sezóny to ale bude iné a mám pocit, že budeme spolu viac :)

Otázka od čitateľa: Tvoj najhorší pád v živote?
Ten si pamätám veľmi dobre bolo to v June mountains v Californii na Miss Superpark kde nás rozťahovali skútrom na corner. Hodinu sme jazdili všetko bolo super každým jedným pokusom som išla ďalej a vyššie, až po kým som to neprepískla a nepreletela celý corner na flat, udrela som si hlavu zostala v bezvedomí a kamoška čo bola pri mne najbližšie ku mne ani nešla, lebo mi povedala že si myslela že som sa zabila. Našťastie som z toho vyšla len s odpadávaním, teplotami a plačom v nemocnici čo sa so mnou deje.

Druhá otázka od čitateľa: Čo najbláznivejšie si zažila na snb tripe?
Najbláznivejšie, hmm pre každého slovo „bláznivé“ znamená niečo iné. Fotenie v Maroku, 4 dni bez vody a elektriky, preliezanie 4 múrov do hotela Sheraton v Turecku po bombových útokoch a čakala som, kedy nás odstrelí nejaký turecký vojak, lebo tých tam chodilo veľa.
Šliapanie dookola 30schodov v Helsinkách s angínou a teplotou pri -25 stupňoch bolo asi najhlúpejšie.

Tak a to bola rubrika - "Ako to vidí", kde sme dnes privítali Bašu Števulovú. Baši prajeme nech sa jej darí, nech úspešne reprezentuje ženský slovenský snowboarding a nech jej zdravie slúži. Bašku si môžete Liknúť aj na Facebooku, rovnako aj našu fan page.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!