Piatok 23. Marca 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kubo Krížo
0 komentárov

DC Shred Days 2012 v Méribel

Vyše 3000 km, jedna dodávka, šesť chalanov z československa, skvelý snowpark, premenlivé počasie, príjemné jazdenie, množstvo DC pozitívnych ľudí, svetoví jazdci, megarampa, hektolitre piva, tatarák a skvelá, aj keď krátka akcia. Sledujte report z DC Shred Days 2012.

Nečakaný telefonát v strede týždňa s ponukou zúčastniť sa DC Shred Days 2012, ktoré sa konali od 17. marca vo francúzskom stredisku Méribel. Neváham ani chvíľku, no dobre asi tak pol minúty. Testovačky, jazdenie, top svetové hviezdy snb, skvelý snowpark. Prečo nie? Plán jednoduchý a jasný. V sobotu z Bratislavy do Prahy, kde nás nabrala DC dodávka a smer Francúzsko. Hurá!

Koncom týždňa sa dozvedám, že so mnou ide ešte bývalý spolužiak z FTVŠ UK a majiteľ Boardparadise shopov Rado Hasák. Žiadny vlak ani autobus sa tak nekoná a do Prahy odchádzame pekne pohodlne autom. Výmena auta, nasadnutie do dodávký, kde nás už čakajú Korka, Kubo Krížo a Filip Krejčí zo Swishopu a definitívne odchod smer DC Area 43. Cesta dlhá, ešte že cesta cez Nemecko je niekedy aj celkom rýchla. Na miesto prichádzame v ranných hodinách. Raňajky v DC house a smer jazdenie.

Stavím sa, že väčšina z vás o DC Shred Days ešte nepočula, takže si ozrejmíme, čo to za akciu. Je to stretnutie kamarátov DC (distribútorov, predajcov, predavačov, jazdcov, médií ..) v skvelom snowparku, ktorý sa nachádza v stredisku Méribel a má názov DC Area 43. Snowpark hustých rozmerov. Začínalo sa mega halfpipe. Každý, kto nejazdí v rampe, má pred ňou rešpekt. Korka je však drsný a tak prvú jazdu, bez rozcvičenia po dlhej ceste v aute, dropuje hneď do rampy. Hmm, pád z 2,5 metra na rovinu a koleno v zadnej časti tela. Díky čau. Ja sa s rešpektom pozerám z dropu a volím radšej bezpečnejšiu alternatívu. Po rampe nasleduje mega bočný skok, milión prekážok zábavného typu a všetkých rozmerov. Nájdete tu skoky s table o veľkosti 0,5m až po megadelá s 20m plošinami. Jednoducho všetko a veľa. Ako lahôdka je v parku skate minúčko a air bag na nácvik šialených trikov. Miniúčko taktiež slúžia aj ako slidovací box.

Keďže DC Shred Days je o príjemnom jazdení, zábave, tak aj chill a shred aktivity v tieto dni boli tomu primerané. Na svahu nás čakal obrovský bar, kde ste si mohli dať pivko, nealko, zajesť si všetky druhy mäsa aj krevety samozrejme. Milión francúzskych syrov, cestoviny, tabulečko, mega čerstvého ovocia. A to všetko zadara. No niet sa čo čudovať, že na jazdenie ostávalo menej času. Hehe. Popri jedení hral Dj, poprípade sa shredoval menší park, vytvorený na zábavné jazdenie. Všade panovali pohoda a úsmevy. Popri množstve neznámych osôb, čo sa na akcii nachádzali, ste mohli stáť v rade na občerstvenie pred Torsteinom Horgmom, tak ako sa to stalo nám. Nechýbali Iikka Backstrom, Lauri Heiskari, Devun Walsh, Aaron Biittner, Jani Sorasalmi, Piotr Janosz a ďalší. Medzi nimi zapadol aj vzrastom malý, ale jazdením mega, Čech Petr Horák.

Petr Horák ide neskutočným štýlom hore. Jazdí čoraz kvalitnejší snowboarding európskeho formátu. Cab 10 doublecork, dáke 12ky, megaštýl Bs 1 a ďalšie lahôdky z jeho kuchyne. Sledovať ho je jedna radosť. Som zvedavý, kam to Horis dotiahne a tipujem, že riadne ďaleko.

Popri jazdení v snowparku, žúrovaní na svahu a onebesnom hodovaní sme mali čas aj na príjemné pojazdenie si v stredisku Méribel, ktoré je súčasťou Les 3 Vállées. Písať o niečom mega nemá význam, je to nepopísateľné. Dole jazdíte jarný snowboarding, v strede si shredite snowpark a na vrchole je pre vás odložený čerstvý pow pow. Tak ako sa to stalo aj nám. Nedeľa sunshine, poobede príchod mrakov husté sneženie až do konca nasledujúceho dňa. V utorok nás čakal pow pow. Neskutočné, ale je to tak. Určite treba prísť na výlet, ale na viac ako tri dni.

Po svahu nás čakal oddych, príprava na večer, alebo aj horúca voda vo vonkajšom bazéne. Zaujímavý pocit máčať sa v teplom bazéne, keď vám na hlavu padá sneh. Oba večery patrili partys. V prvý večer prebehla zaujímavá party, kde sa lialo víno a pivo potokom, zajedalo sa to sushi, tatarákom a čerstvými bagetami. Túto vychytávku sme si najviac užili len ja a Rado, keďže sme stáli pri bare a všetko nám nosili pod nos. Počas dňa sa k nám pridal ďalší člen DC teamu Marek Schneider. Zábavný týpek, s ktorým sa osud nemaznal a pri skákaní jedného skoku utrpel vážne zranenie a od vtedy je na vozíčku. Marek nás ešte pozval na pivko a pokec do jednej z krčiem. Večer v štýle víno na izbe, pivo v reštike 1, pivo a víno v reštike 2 a pivo a tvrdé v reštike 3, nerobili dobrú kombináciu a tak vstávanie bolo o čosi ťažšie. Však to poznáte.

Ráno ste si mohli požičať dosky, topánky, alebo aj ďalšie veci z kolekcie 2012/2013 a vyskúšať si ich na svahu. Mocná vychytávka nie len pre odberateľov, ale aj ostatných. Top jazdenie prebiehalo hlavne v nedeľu a utorok, kedy počasie prialo najviac. Sunshine, žiadny vietor nám dávali mega síl. Jazdil s nami aj Marek, ktorý mal však smolu a lámal viazania na svojej monolyži. Marek ma prekvapil svojím top jazdením na špeciálne upravenom vozíku. Fakt mu to ide super a častokrát som ani za ním nestíhal. Počas oficiálneho programu sme videli lietať svetových jazdcov, ktorí točili samozrejme na tých najväčších kickroch, ale videli sme ich aj na malých zábavných prekážkach, ktoré sme si mohli jazdiť s nimi. K oficiálnemu programu patril aj contest pre odberateľov, zákazníkov a všelikoho. 

Jedinou malou nevýhodou bola drvivá väčšinová účasť chalanov na Shred Days. Nieže by sme boli lační po nejakej rýchlovke (aspoň verná časť CZ-SK výpravy), ale spoznávanie nových ľudí aj ženského rodu je príjemné. Keďže DC Shred Days je pomerne uzavretá spoločnosť, bolo to o čosi ťažšie. Prebehli dve partys na ktorých sa samozrejme ukázali aj top rideri. Pripiť si s nimi mohol hocikto. Aj to je znakom príjemnej akcie, kedy organizátor neodčleňuje riderov od ostatných.

Počas štyroch dní sa toho stalo veľmi veľa. Písať o všetkom nemá zmysel, takéto veci sú najlepšie zažité a nie čítané. Štyri dni pohody, jazdenia, spoznávania nových ľudí, partys a to všetko v znamení dvoch písmenok DC. Pozrite si fotky od Kuba Kríža, ktorý bol súčasťou výletu a čoraz častejšie sa vidíme na horách. Kubo začal aj celkom slušne jazdiť na zjazdovke, čo sa mu však vypomstilo na objektíve, ktorý poškodil pri páde. Kubo odvtedy na snowboarding nadáva, dúfam však, že ho to rýchlo prejde a vidíme sa na ďalšom zaujímavom výlete.

Písanie záverov som nikdy nemal rád. Tentoraz to však nie je až také tragické. Spomienky sú ešte čerstvé a podporené Kubovími fotkami. Ďakujeme DC Czech and Slovak za pozvanie na super akciu, kamošom, čo išli s nami za príjemne prežité štyri dni. Hostiteľom za príkladnú starostlivosť o nás, skvelý park a tak ďalej. Sme radi, že sa na tejto zdecimovanej scéne ešte niekto nájde, kto si váži prácu média. Dík a vidíme sa na ďalšom super výlete. Dovidenia DC Shred Days!

PS: Videá budeme pridávať do rýchlej správy, ktorú sme vám priniesli: Prvé info z DC Shred Days 2012 v Méribel 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!