Kite trip Gargano – vietor a vlny nesklamali
Pondelok 19. Mája 2014
Autor: Braňo Dvonč

0 komentárov

Kite trip Gargano – vietor a vlny nesklamali

Boardlife centrum minulý týždeň, konkrétne od 8.do 11.5.2014 zorganizovalo kite trip do Talianska na vychýrený kite-windsurfový spot Gargano – Vieste. Celkom 13 účastníkov sa nevedelo dočkať až konečne dorazíme do cieľa.

Gargano je poloostrov na východnom pobreží južného Talianska, jeho brehy omýva Jadranské more. Nachádza sa 1.250 km od Bratislavy cca 11 – 12 hodín cesty a je známy svojimi krásnymi širokými plážami. Okrem pláží s bielym pieskom je tento spot vyhľadávaný predovšetkým kvôli termike, ktorá skvelo funguje pri peknom počasí a teplote nad 20 stupňov. Vietor sa tu podľa miestnych pri termike pohybuje od 5 až do 14 metrov podľa poveternostných podmienok. Pri severnom prúdení sa robia veľmi príjemné vlny a naopak pri južnom prúdení je voda hladká ako zrkadlo. My sme na našom tripe zažili obe prúdenia, čo umocnilo naše zážitky z jazdenia. 

Neďaleko pláže, na ktorej sme mali náš kemp sa nachádza krásne historické mestečko Vieste plné krásnych uličiek, malých obchodíkov a vynikajúcou zmrzlinou. Ubytovanie v kempe bolo skvelé. Bývali sme v bungalovoch v krásnom kempingu Oasi, kúsok od pláže, ktorý môžeme len odporučiť. 

Na celom našom tripe sa zúčastnilo celkom 13 nadšených kiterov,  Dodo, Palo, Tono alias Slato, Mišo a ďalší. Všetci si z chuti zajazdili každý deň. A ako sa jazdilo? V deň nášho príchodu, vo štvrtok, sme sa ubytovali a poobede sme boli už na vode. Tri hodiny jazdenia po dlhej ceste úplne stačili a jazdilo sa na 12 – 14 kitoch. Piatok bol asi najlepším dňom celého tripu. Jazdilo sa celý deň už od 9 od rána. Počasie vyšlo na jednotku, 24 stupňov a celkový dojem bol umocnený krásnymi, zábavnými vlnami. Celý deň sme jazdili na 9 – 12 kitoch. Sobotu sme zažili úplný opak. Vlny zmizli a more bolo po južnom prúdení ako jazero.  Jazdili sme na 12 – 14 až 16 kitoch.  Prišla nedeľa a náš posledný deň pred odchodom, vonku krásnych 26 stupňov.  Dve hodiny sme si pojazdili na hladkej azúrovej vode a ešte sme sa stihli okúpať aj v perfektne upravenom bazéne. Počas bezveterných hodín sme využili čas na jazdenie na SUPoch JP Australia

Čakala nás už len dlhá cesta domov, no predpovede na Slovensku hlásia veterno takže sa máme znova na čo tešiť. Dúfame, že sa všetkým účastníkom tento trip páčil a že boli spokojní. Tešíme sa na ďalší spoločný trip, ktorý plánujeme už na konci mája. Tento krát to budú destinácie Talamone, Punta Ala alebo Lago di Croce

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!