Štvrtok 10. Februára 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Kristián, Nike 6.0
0 komentárov

Nike 6.0 Stairset Battle Tour - Stuhleck

9 krajín, 9 stredísk, 9 stairsetov, množstvo jazdcov. Z troch stredísk v každej krajine – Francúzsko, Rakúsko, Taliansko, Španielsko, Nemecko, Anglicko, Fínsko, Nórsko, Švajčiarsko, ľudia hlasovaním vybrali jedno, v ktorom sa odjazdila akcia Nike 6.0 Stairset Battle Tour. Našťastie pre nás, v Rakúsku vyhral Stuhelck, ktorý leží len 150 km od Bratislavy. Ďalšia skvelá prekážka v skvelom snowparku.

Dátum trocha netradičný, piatok 4.2. 2011 Čas akcie taktiež nie úplne tradičný. Jazdilo sa až poobede a finále prebehlo pred ôsmou hodinou večer. Z Bratislavy vyrážame o 9 hod, za dve hoďky sme na Stuhlecku. Niekto odchádza jazdiť, niekto sa presúva pešo do snowparku. Počasie ideálne – sunshine, slabší vietor, teplota okolo +5°C. Do úžasu ma dostáva snowpark. Taký americký, aký som videl na fotkách od Mikenka a Jura Boďu. Teda jibovo americký.

Ak dobre rátam, tak si v línii môžeš dať vyše 9 prekážok. V parku nechýbajú aj tri skoky. Šliapem hore, aby som nafotil prekážky. Zvoní mi mobil. Roman Röth s Maťom „Blchom“ Blaškom. Pokazené auto, našťastie len 10km od strediska. vypínam foťák, šlapem k autu. Prezúvačka a hybaj za nimi.

Roman s Blchom čakajú na pumpe. Roman štýlová cestárska oranžová vestička. Yeah. Nasadajú a berem ich smer snowpark. Zlý začiatok, dobrý koniec?. Uvidíme. V snowparku sa zatiaľ jazdia jiby. Stairsetová platforma je zatvorená, inštalujú svetlá, hudbu. Na svahu sa objavujú Martin Dedinský a Gabo Špalek. Úvodná fotosession sa strhne na iných railových schodoch. Štýlové froňá, bektejly, bs 1 sw 50-50 cab 1 out a ďalšie lahôdky. Zabíjajú Dedina, Gabo, Fuchsi, Rudi Janda a ďalší miestni. Roman s Blchom sa len rozjazďujú.

Chalani zo Stuhlecku (Rob, Fuchsi, Rudi..) spolu s Ivom a Mišom Csáderom (SK shapers) urobili kus roboty, keď osadili množstvo kvalitných jibov pre začiatočníkov aj pro. Tým najťažším, bol podľa ich slov stariset od Nike 6.0. Nečudujem sa im, 2x mramorové platne, rail, schody. Všetko okolo pekne šejpnuté. Chvíľku pauza, čaj a Red Bull a o tretej začína registrácia. Registrovalo sa 33 jazdcov z ktorých boli 4x Slováci (Dedina, Roman, Blcha a Gabo) a 3x Česi (Čongster, Kocourek a Kozák) + Nemci. O cca 16 hod začína tréning.

Chalani si checkujú rail, obavy vytvára len drsný povrch mramorových bední po bokoch. Počas vyše hodinového tréningu padá niekoľko vrážd a pomaly sa začína formovať 10 postupujúcich z kvalifikácie do finále. Kvalifikácia prebieha jamom, samozrejme a hodnotí overall inpression, štýl, čistota dopadov a zásoba trikov. Roman potvrdzuje, že aj to prašivé froňo vie vrátiť. K tomu pridáva switch lahôdky. Maťo Blaško zabíja tiež. Darí sa mu a odchádza aj šialené točky.

Gabo a Dedina si chilujú a set brúsia froňami a ľahšími trikmi. Rakúski chlapci to berú vážne 270 in a out. Reverty sú kvôli krátkosti railu málo videné. Z Čechov najviac zabíja Čongster. Kvalifikácia sa končí za mierneho šera a všetci si prajeme aby postúpili naši chalani. Do finále postupuje Roman Roth! Yeah, najviac. Škoda Maťa, musel skončiť tesne pred bránou. Postupuje aj Čongstr, čiže Slovensko-České zastúpenie na Nike 6.0 Stairset Battle Tour.

Finále sa ide zaujímavým štýlom. Každý finalista má veľký 6.0 pohár, do ktorého sa mu dávajú euráče. Ale nie drobné od 20€ do 150€. Začína sa zľahka 20€ za trik – musí byť čistý, štýlový a odídený. Miestnym sa poháre plnia, Roman však väčšinu finále neustáva triky na čistotu. Sw bs hardway 50-50 fs 360 out. Aj keď pri niektorých by si bankovku zaslúžil. Miestni diktujú na hranici, fs 3 do railu a viac, 270 back tail v rôznych kombináciách. Padajú prvé 60€ a 80€ a aj 100€ triky. Zarobiť si kilo za odídený trik je celkom fajn robota. Highlightom je Rudiho Jandu 50-50 frontflip out, talskide sw 50-50 sw frontflip out. Okolostojaci ruky hore!

Na záver finále Roman vracia niekoľko trikov a získava 130€ cashu. Nezávidím mu v akej „atmosfére“ musel jazdiť celý deň. Pokazené auto odstavené 140 km od Bratislavy. Neistá budúcnosť, čo s ním. Autom myslím.

Trocha dlhšie čakanie na výsledky, a poznáme top 10. Roman nakoniec na výbornom 9. mieste. Počas dňa mu padali triky ako: sw bs hardway 50-50 fs 360 out, sw backtail 270 out, sw fs blunt 270 out a ďalšie. Paráda. Teraz však top 3 z ktorých prvý postupuje na finále Nike 6.0 Stairset Battle, konanom na Air Style v Mníchove. 1. Chris Boehnke, 2. Dominik Wagner, 3. Gerald Fuchs. Takže to bol skvelý výlet za výbornou akciou k susedom do Rakúska. Inak mimochodom, stairset ostáva na Stuhlecku, kto so chce príjemne zajazdiť, nech sa páči. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!