Nedeľa 12. Júna 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Photopablito, Vranovský
0 komentárov

Sony Ericsson Freestyle Motocross 2011

Viete aké to je, keď sa tešíte na niečo, čo ste videli v televízii, na internete, hovorili vám o tom kamaráti. Tešíte sa aké tu bude veľké, pompézne, šialené. A také to aj bolo. Fanatické a na hranici! Ďakovať Broni nebudem, zaslúžia si to iní. Poďme na Sony Ericsson Freestyle Motocros 2011.

Zbehnúť do press centra pre lístky, cestou ešte jedno pivko a následne čakať na dvoch spoludivákou. Už na začiatku stretávam množstvo známych ľudí z viacerých častí Slovenska. Ku mne a Lulle sa pripája Darina a Láďo. Nikto z nás pokiaľ viem nebol na takejto akcii. Všetci sa tešíme. Hala. Hala je veľkolepá, moderná, pekná a „Slovenská“. Bol som v nej na hokeji. Parádna atmosféra. Teraz som však na FMX. V sobotu 4.6. bolo v hale o dosť menej ľudí ako na hokeji. Predsa len sme taký konzervatívny národ, čiže potetovaní motorkári, to nie je mäsofka. Nevadí. 5.000 divákov na FMX urobilo minimálne takú atmošku, ako 20.000 na hokeji. Len tá mexická vlna, bola taká čudná :) Nie len atmosféra bola top, páčilo sa mi všetko a odchádzal som veľmi spokojný.

Vtipná moderátorská dvojica dodávala celej akcii správneho ducha. Organizátor vybral dobre. Jazdiť sa začalo okolo štvrť na 9 a to vo veľkom štýle. Najprv predstavovačka jazdcov. Burácanie motoriek bolo skvelé. Zimomriavky za každým vytočením plynu. Skvelé bolo aj to, že každá motorka hučala inak. Spolu to bol pekný bodrel.

Jazdcov sa tu zišlo vyše 12. Česko, Španielsko, USA, Rakúsko, Fínsko, Francúzsko, Austrália a aj Japonsko. Daice Suzuki, jeden z najzábavnejších a najštýloveších jazdcov prišiel až z Japonska a konkrétne zo zničenej Fukušimi. Veľký rešpekt. Zraneniu v tréningu sa nevyhol Ilkka Salo, takže v sobotu som ho nevidel. Takže videl som týchto: Brody Wilson, Daice Suzuki, Jose Miralles, Martin Schenk, legenda Mike Metzger, Ondra Záruba, Remi Bizouard a Rob Adelberg. Prišla aj hviezda Libor Podmol, ktorý však utrpel dva týždne pred akciou zlomeninu rebier a tak sa len ukázal, bez motorky.

Všetci jazdci na začiatku mali 60 sekúnd aby ukázal čo v nich je. Husté flipy a triky, ktoré poznám len z videí. Hlavne zahraniční jazdci vo veľkom štýle. Pripravené boli štyri skoky, dva na každej strane, ale s rozdielnou veľkosťou. Prekvapila ma výška v akej jazdci skákali. Proste mega!

Do finále však postupovalo šesť najlepších: Brody Wilson, Daice Suzuki, Jose Miralles, Mike Metzger, Remi Bizouard a Rob Adelberg. Tentoraz mali chalani na jazdy celé dve minúty. Počas nich stihli zaskákať a aj pobaviť obecenstvo. Inak samotné skákanie bola len polovička celého programu. Druhá polovica bola showka, ktorú predvádzali jazdi pre divákov. Vytáčanie motoriek, hecovanie, opičky a všeličo iné bavilo divákov.

Vo finále sa škaredo zranila legenda FMX Mike Metzger, ktorý utrpel otras mozgu a zlomeninu kľúčnej kosti. Snáď sa z toho čoskoro dostane. Ešte jedna pikoška k Mikemu. Keďže mu nedoletela batožina, tak skákal len v tričku rifliach a prilbe. Úplne bez chráničov.

Jazdy vo finále sú neopísateľné, čiže som ticho. Výška, pretiahnutie, štýl, všetko mega dobré. Všetci štyria čo sme sedeli vedľa seba sme veľa krát nechápali, ako je to možné. Neveriacky sme krútili hlavami. Chalani urobili naozaj veľkú show. Atmosféru umocňovali aj diváci, ktorí sa  nechali vlákať do moderátorských hier a z potlesku ma už ruky boleli. Dávno som toľko netlieskal. Proste super!

Finále a jeho 6 jazdcov urobilo neuveriteľnú atmosféru, ktorú na Sony Ericsson Freestyle Motocros umocnila aj hudba. Tvrdá nadupaná, taká aká sa k motorkám a skokom hodí. Nakoniec víťazom mohol byť len jeden. Stal sa ním Remi Bizouard, ktorý si okrem pekného pohára odniesol aj finančnú odmenu. Na druhom skončil Jose Miralles, ktorý bol spolu s Daicem najväčším showmanom večera. Tretie miesto putovalo dvom jazdcom: Rob Adelberg a Brody Wilson. Top

Takže, to bol Sony Ericsson FMX 2011 v Bratislave. Veľký, veľkolepý, úžasný! Prajem Mikemu skoré uzdravenie zo zranenia a tak isto aj Salovi a Podmolovi. Rád ich uvidím zase o rok v plnej forme. Ďakujem organizátorom za možnosť vidieť veľkú show v Bratislave. Vychutnajte si aj ostatné fotky od Photopablita a Mareka, ktoré nájdete v galérii.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!