Streda 04. Júla 2012
Autor: lentila

0 komentárov

Surf-trip Francúzsko 2012

Celá redakcia Boardlife.sk sa vypravila na cestu za surfovaním do Francúzska. Naši kamoši zo Surf-tripu nás prichýlili v kempe a perfektný výlet za vlnami sa môže začať.

Aby som išla po poriadku. Zvolili sme cestu lietadlom z Viedne do Toulouse, hlavne preto, že letenky sme objednávali neskoro a aj kvôli ich skvelej cene. Cesta z Toulouse do Seignosse bola troška zložitejšia, keďže sme požičiavali auto a trvala cca 3 hodinky. Pri požičiavaní bola slečna na prepážke troška neochotná a preto privítanie vo Francúzsku na letisku sa začalo menším sporom. Je cca 23:00hod a my už sedíme spokojní a natešení v našom požičanom aute. Sme radi, že si Kristián vylosoval čierneho Petra v šoférovaní a my ostatní môžeme spotrebovať časť nášho alko nákupu z duty free shopu. Cesta je veľmi veselá, no unavení a podgurážení alkoholom väčšina posádky po 2 hodinovej ceste zaspala. 

Do kempu v mestečku Vieux Boucau sme prišli neskoro v noci, čakali sme, že kemp bude pred odchodom predchádzajúceho turnusu hore nohami, ako sa na goodbye party patrí. No všade bolo ticho, tak sme rýchlo zaliezli a zaspali.

Je ráno a nás privítal krásny slnečný deň. Končiaci turnus balí čo môže a vyráža na cestu. Než prídu naši spolukemperi rozhodli sme sa preskúmať okolie a miestne potraviny. Francúzsky E.Leclerc je plný vynikajúcich dobrôt a hlavne roséčka. Príjemné vínko, ktoré dokážete piť stále. Objavili sme aj bazén, ktorý máme len asi tak 10 metrov od domčeku, super plavecký na ranný tréning. 

Pred uvítaciou večerou sme si rozdali surfy. Každý dostal surf označený číslom, o ktorý sa celý týždeň staral a nespustil ho z očí. Celkom 40 účastníkov kempu sa rozdelilo na dve skupiny začiatočníkov a pokročilých a môže sa začať zoznamovací večierok. K stálemu inštruktorovi Danielovi pribudli na tento termín ešte inštruktori BrettPatrik. Celý týždeň sa ďalej niesol v znamení surfovania. Navštívili sme rôzne surfové spoty, ako Plage des Casernes, Les EstagnotsHendaye Beach a mnoho ďalších.

V pondelok sa konečne začal Czech & Slovak Championship, ktorý sme si taktiež nemohli nechať ujsť, keďže v prvých heatoch bodovala aj niekoľkonásobná víťazka a majitelka surf-tripu  Tereza Olivová a jej brat Otík Oliva. Niektorí silno povzbudzovali a niektorí si zase nenechali ujsť ani jednu vlnu a boli stále vo vode. Po návrate zo surfovania bol pre všetky slečny, ale aj pre pánov zorganizovaný Fox Photo Shooting a večer pred zotmením si inštruktori vychutnali svojích žiakov vo viedocoachingu, kde všetci mohli vidieť sami seba ako jazdia a počúvať cenné rady inštruktorov. Je 23:00 a všetci hromadne odchádzame na mega párty do kempu Bellambra, v ktorom sú ubytovaní Česko – Slovenskí surferi. 

Počasie nám praje a hneď ráno odchádzame pozerať pokračovanie Czech & Slovak Championshipu na pláž Les Estagnots, všetci sme zvedaví, kto sa do finále prebojuje tento rok, prípadne či sa niekomu podarí obhájiť minuloročný titul. Výsledky Czech & Slovak Chapmionshipu. Celý deň na pláži sa okrem surfovania a pozerania závodu nesie aj pod vedením Natálie, ktorá sa tento rok ujala funkcie riaditeľky Česko – Slovenského opaľovacieho tímu. Vynikajúce podmienky a perfektné vlny pred búrkou nás nenechali ani chvíľu oddychovať a tak sme sa ešte večer vybrali na menší surfový spot pri Vieux Boucau. Surfovanie pri západe slnka je zatiaľ naším najkrajším zážitkom. Vo štvrtok po búrke sme mali kvôli veľkým vlnám naordinovaný odpočinok, no tí, kotrým ešte zostalo veľa peňazí si urobili výlet do miestnych outletov. Perfektné ceny značkového oblečenia nenechali nikoho sedieť doma. Niektorí si dokonca zo surfovej dovolenky odnášajú snowboardové oblečenie. 

Je piatok, slnko pod mrakom a celý kemp sa vydáva na najočakávanejšiu akciu celého surf-tripu na spot Hendaye Beach, kde prebehne surfová súťaž o hodnotné ceny. Hustota vzduchu a napätia pred závodom by sa dala krájať. Ako tento závod prebiehal si môžete vychutnať vo videu od We Are Production.

Kto vyhral a kto prehral nie je dôležité. Podstatné je, že sme si všetci zasurfovali, prípadne zdokonalili svoje začiatočnícke schopnosti a že aj napriek tomu, že nemáme oceán chceme v surfovaní pokračovať. Surf-trip sme zakončili odovzdaním cien a skvelou party vo vyhlásenom surfovom bare Cream Café.

Lúčime sa a vypadla nejedna slzička za skvelou partiou. Závidíme tým, ktorí si predlžujú svoj surfový pobyt a odchádzajú od Španielska a zároveň sa tešíme na budúci rok, kde sa určite stretne veľa skvelých ľudí, ktorí sa chcú naučiť surfovať. Z roka na rok je nás čoraz viac!!!

LIFE IS BETTER WHEN YOU SURF 

Viac informácií o surf-tripoch nájdete na www.surf-trip.sk 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!