V Podersdorfe na stupni víťazov aj Slovenka Bibiana Magaji
Pondelok 12. Mája 2014
Autor: Boardlife
Foto-video: Zuzana Mundy
0 komentárov

V Podersdorfe na stupni víťazov aj Slovenka Bibiana Magaji

Pred necelými 2 týždňami sa u našich rakúskych susedov uskutočnila najväčšia windsurfová a kitová udalosť v strednej Európe – Podersdorf Surf Worldcup 2014. Dianie tejto najväčšej akcie sme samozrejme sledovali aj my a prinášame vám z nej súhrnnú reportáž.

Tento rok nebol závod v Podersdorfe zaradený do celosvetového PWA rebríčka windsurfingových závodov. Windsurfisti išli teda len európsku verziu závodu. Na kvalite sa to však nijako neukázalo a do Podersdorfu aj tak zavítali hviezdy svetového formátu ako Steven van Broeckhoven, Davy Scheffers, Phil Sotlysiak alebo Romain Pinocheau.

Prvé dni Podersdorf Surf Worldcupu 2014 boli klasicky v znamení windsurfingu. Na programe bol medzi pvými EFPT závod, ktorého finále sa odjazdilo v piaty deň celého festivalu. Riders meeting bol už o 6:00hod. ráno, keďže predpovede hlásili ideálny vietor na veľmi skorý začiatok dňa. Už 6:30hod. bol vo vode prvý heat, v ktorom sa predstavil Philip Soltysiak proti Romainovi Pinocheau a Mattia Fabrizi proti rusovi Jegorovi Properetinskiv. Prekvapením dňa sa stal len 19 ročný Yentel Caers z Belgicka, ktorý vyradil jazdcov ako Julien Mas alebo Max Rowe. Do semifinále sa nakoniec prebojovali Steven van Boreckhoven, ktorý zajazdil proti Davymu Shceffers a Tonky Frans proti Jacopovi Testa. Jednoznačným víťazom sa nakoniec s výborne zvládnutými trikmi stal Steven Van Broeckhoven s trikmi shove-it spocks, spock-culo a trikom barracuda, ktorý je na súťažiach videný len zriedka.  Na druhom mieste sa umiestnil Tonky Frans a tretie miesto patrilo Talianovi Jacopovi Testa.

Najpríťažlivejšou šou, na ktorú sa tešili všetci fanúšikovia windsurfing je Chimsee European Tow-In. Disciplína, v ktorej sú jazdci rozťahovaný pomocou vodného skútra a snažia sa urobiť čo najlepšie freestylové triky. Aj tu vybojoval s najlepšími trikmi prvé miesto Steven van Broeckhoven. Druhý bol Tonky Frans pred tretím Adrienom Bossonom.

Druhá polovica Podresdorf Surf Worldcupu 2014 patrila tradične kiteboardingu. Prvým bodom programu bol slalom. My sme však čakali na to najlepšie a to je freestyle. Studený front  priniesol vietor, búrky a chladnejšie počasie. Veľkosť kitov sa počas celého dňa pohybovala od 6 do 10m. Vo finále sa na konci stretlo celkom 9 mužov a 6 žien. Jazdci ako  Bryan Lake, Julian Kerneur, Florian Trittel a Ariel Corniel predviedli excelentné výkony. Aj napriek dosť zlému zraneniu z doobedia to nakoniec vo finále všetkým natrel Bryan Lake pred Julienom Kerneurom a Oswaldom Smithom na treťom mieste. V ženskom finále sa konečne objavila aj slovenská zástupkyňa Bibiana Magaji. Ženy jazdili celkom agresívny štýl, v ktorom sa nakoniec stala víťazkou Holanďanka Katja Roose. Naša Bibiana Magaji nakoniec v ťažkom boji s Rakúšankou Barbarou Stechauner vyhrala a umiestnila sa na skvelom druhom mieste pred Christine Boenniger. 

Pozrite si fotogalériu od našej kamarátky Zuzany Mundy: 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!