Volcom Banked Slalom 2015 a pozdrav z Kitzsteinhornu
Streda 06. Mája 2015
Autor: Broňa Ščambová

0 komentárov

Volcom Banked Slalom 2015 a pozdrav z Kitzsteinhornu

Naša kamarátka Broňa (bronky_vinke) sa zúčastnila príjemnej a v tejto dobe populárnej akcie/disciplíny - Banked slalom. Nebolo to u nás na Slovensku, ale v susednom Rakúsku. Ako sa jej na akcii páčilo?

Počas uplynulého víkendu som sa zúčastnila druhého ročníka Volcom Banked Slalom  2015 eventu na ľadovci Kitzsteinhorn, kde si zajazdili aj títo Volcom team riders: Arthur Longo, Marcus Kleveland, Bjorn Simons, Iker Fernandez, Chloe Sillieres, taktiež poprední fotografi Vernon Deck, Andoni Epelde a množstvo ďalších zaujímavých ľudí.

Všetko sa to začalo už v piatok, kde sme sa ráno spolu s ostatnými ubytovali v perfektom 4* hoteli Active KaprunRýchly check in na izbu, prezliecť sa a šup na kopec. V piatok prebiehali ešte prípravy v podobe shapovania celej trate a nejaké tie tréningové jazdy. Shaperi pripravovali trať skoro celý týždeň. S kamošmi sme sa medzičasom stihli pošúchať cez perfektne shapnutý park a U-rampu, ktorý sa nachádzal hneď vedľa trate. Večer sme mali perfekntú spoločnú večeru, a po nej padli tiež nejaké tie drinky na hotelovom bare.

Sobota ráno, raňajky, registrácia a všetko sa to pomaly začalo rozbiehať. Počasie ráno nevyzeralo najlepšie a v priebehu dňa sme mali všetko: slnko, mraky, sneženie, vietor, teplo, zimu. Registrovaných jazdcov bolo 137 z rôznych krajín Európy - Rakúsko, Francúzsko, Nemecko, Španielsko, Anglicko, Izrael atď… Najskôr prebiehali nejaké tie tréningové jazdy a potom sa to všetko začalo. Atmosféra eventu bola veľmi príjemná a priateľská, všetci si to maximálne užívali. V cieľovej rovinke čakalo na každého zúčastneného pivo a nejaký ten teplý burger. O pol5 prebiehalo odovzdávanie cien výhercom v 5 kategóriách.

Odjazdené, ceny odovzdané, a všetci pripravení na večernú epickú párty na hrade v Kaprune - Castle rock out party, kde nám hrali do rytmu dve skvelé kapely: The Picture Books a Brothers of the Head. Pivo tieklo potokom a tancovalo sa až do rána, pokiaľ nás nevyhodili z hradu.

Nedeľné ráno bolo celkom náročné, opica bola samozrejme so mnou, vďaka ktorej som zmeškala aj raňajky. Pobaliť sa, nahádzať veci do auta, káva, ešte nejaký ten chat s ostatnými, rozlúčka a hybaj spať na Slovensko po 5 mesiacoch strávených v Alpách. Pretek som bohužiaľ nemohla odjazdiť, keďže som bola len 4 dni po operácii, kde mi vyberali šróby z kľúčnej kosti. Napriek tomu som si to užila, stretla skvelých ľudí a samozrejme sa tam o rok vidíme opäť.

Veľká vďaka hlavne manažérovi európskemu Volcom teamu Janovi Prokesovi za možnosť byť súčasťou tohto skvelého eventu.

Foto, text: Broňa Ščambová (bronky_vinke)

Volcom Banked Slalom 2015:
Open kategória:

1st - Tadej Valentan
2nd - Arthur Longo
3rd - Michael David

Industry kategória:

1st - Stephan Maurer
2nd - Nicolas Wolken
3rd - Svetje Baltic

Girls kategória:

1st - Chloe Sillieres
2nd - Regina Lind
3rd - Mary Luggen

15 and under kategória:

1st - Moritz kaufmann
2nd - Johannes Streber
3rd - Danta Brcic

40 and over kategória:

1st - Ivo Gmur
2nd - Christoph Lind
3rd - Jan Prokes

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: Kitzsteinhorn kaprun banked slalom

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!