V Bratislave vyrástol funky spot
Utorok 11. Augusta 2015
Autor: teodor
Foto-video: Teino
0 komentárov

V Bratislave vyrástol funky spot

Mesto Bratislava sa úprimne snaží rekonštruovať všetky tie ohyzdné priestory a kvázi parky, ktoré ostali po komunistoch, a niekedy to prekvapivo vypáli lepšie, ako by ste čakali. Bratislava sa tak v krátkom čase teší ďalšiemu peknému verejnému priestranstvu, ale najmä funky spotíku.

Barcelonská móda, stavať šikminky a briežky, dorazila konečne aj k nám. Po Prešovskom bankovom spote sa o niečo v menšej mierke pokúša aj nový park na Sadovej ulici v bratislavskom Novom Meste. Investície na jeho revitalizáciu sa vyšplhali na 90 000 EUR. Teraz, tesne po dokončení, vyzerá park zhruba takto.

Na prvý pohľad si všimnete lavičku s jednou spílenou stranou, ktorá by teoreticky mohla vytvárať nájazd. V prípade, že by si ju niekto pomýlil so skateboardovou prekážkou. Na čo nikoho nechceme navádzať.

Nie všetky lavičky sú pojazdné s priamym nájazdom, ale s menším manévrovaním by ste sa mali dostať k väčšine z nich. Tie, ktoré sa naozaj spredu jazdiť nedajú, sa ešte stále dajú šmýkať zboku - ako grindboxy.

Povrch nájazdov síce vyzerá nedobre, ale je úplne hladký, dokonca aj keď si ho prejdete rukou. Jedná sa o slušne vyhladený betón. Povrch lavičky je pritom zo skejťákmi obľúbeného materiálu - hnedého, nezničiteľného, ale najmä šmýkavého plastu. Z podobného si chalani v Košiciach postavali legendárne Koše. Jeho výhodou je, že sa neopotrebuje a tak skejtovaním nevzbudzujete vášne okoloidúcich.

Komu bude málo, môže si pri troche šikovnosti zajazdiť tento sketchy bank, na ktorý sa dá dostať len olliečkom. Ako to môžete sledovať na viacerých videách, chalani v Amerike ľúbia dať ollie hore, rýchly 180 flip na banku a dole niekedy schádzajú aj v manuále. Predstavivosti sa medze nekladú.

A pozdravuje vás táto pani, ktorá momentálne vo vedľajšom výbehu venčí psíka. Teší sa, že park konečne po rokoch slúži verejnosti a dúfa, že k nej nebudete hnusní, keď vás bude posielať preč. Vy viete, že lavičky neničíte, dáte si radšej v samoške za rohom rožky s treskou a keď teta pôjde domov pozerať Divokého Anjela, vrátite sa späť na menšiu session.

Pamätajte, slušný skejťák dostane oproti hádavému bežne o tri pokusy viac, a niekedy dokonca prehovorí ochranku, aby sa session nemusela skončiť. Slušný skejťák je dobrý skejťák. Skejtu zdar! 

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: bratislava spot

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!