Druhé kolo Slovenského Skate Pohára 2016 – Bon Bon Sk8 Cup
Utorok 09. Augusta 2016
Autor: Boardlife
Foto-video: Dodo Filkus
0 komentárov

Druhé kolo Slovenského Skate Pohára 2016 – Bon Bon Sk8 Cup

Mal to byť pokus, skúška, či vôbec zaradenie bazénovej zastávky do streetparkovej série bude akceptované. Nakoniec to bola veľká švanda s príjemnou účasťou. Taká bola druhá zastávka Slovenského Skate Pohára 2016, ktorá sa odjazdila v Šuranoch pod názvom Bon Bon Sk8 Cup. My sme tam samozrejme boli.

Šurany sa nachádzajú na juhu Slovenska, neďaleko okresných Nových Zámkov. Mesto a aktivity ohľadne extrémnych športov žijú hlavne freesytle BMX. O výstavbu bike haly a bazéna sa zaslúžili chalani z Junkride. Vonkajší betónový bazén je doplnený o zopár street prvkov, takže na víťazstvo na druhej zastávke SSP boli potrebné nie len tyčky na všetky strany, ale aj surfing v rádiusoch. Ako sa k tomu postavili jazdci? Prečo vybrali organizátori Šurany a jeho rádiusy?

Nás, organizátorov a asi aj samotných jazdcov prekvapila vysoká účasť v tomto bazénovom kole. Dvadsať dva riderov a dokonca dve dievčatá. nevídané. Stálice slovenskej skate scény zo Žiliny, Komárna, Popradu, Maduníc, Bratislavy, Zvolena, Ružomberka, Šale, Partizánskeho, Spišskej a ďalších miest a samozrejme aj miestni. Dokonca sa ukázali hostia z Čiech. Chalani z Drakslide mali akurát v čase konania SSP v Šuranoch tour po Slovensku, takže sa úspešne zapojili. Ďalším prekvapením bola vysoká účasť divákov nie len zo Šurian, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru podporenú slnkom a nie len chmelenými produktmi.

Ako sme na začiatku spomenuli, išlo skôr o bazénovú zastávku s prvkami streetu. Tak vyzeralo aj jazdenie. Rideri sa rozdelili do piatich heatov z ktorých sa nakoniec vytvorilo superfinále o piatich. Jazdilo sa všetko, flipovalo sa cez pyro, lietalo v rádiusoch, grindoval múrik a nízka a krátka tyčka. Komplexnosť rozhodovala. Viac vám napovedia videá, ktoré pre vás chystajú Dodo Filkus a Števo Kurilla. Nám sa páčili rideri ako Braňo Moravčík, Braňo Mrváň, Jirka Houka, Igor Hanečák, Juro Kedroň, miestny Maťo Holota a aj Peťo Molec, ktorý odjazdil súťaž s prasknutým malíčkom na nohe. Samozrejme diktovali aj ďalší rideri.

Popri jazdení ste si mohli dať super vychladené pivo Excelent od Crispy, vychilovať v DC Shoes stánočku, alebo podporiť Nejebem na to, Junkride a ďalších. O zábavu sa starali hlavne chalani z Čiech, ktorý mali tour spojenú s alkotour a išlo im to naozaj dobre. Počas dňa hral Dj Frenky a Dj Youtbe. Všetko v porádečku. Fantastická atmosféra, slnko, pivo, muzika.

Na záver jazdenia a vlastne aj dňa prebehli tri + jeden DC Shoes Best Trick. Najprv sa začalo na bazénovej tyčke, potom sa prešlo na street mini rail, tretí DC Shoes Best Trick o vecné ceny sa odjazdil na funboxe. Malo byť rozhodnuté, no nebolo. Niekto dostal nápad, skákať zo strechy prístrešku rovno do bazéna. Dominik Kirka, Igor Hantelak a ďalší hecovali výdrž kolien, šliach, truckov, dosiek a kadečoho iného. Bol to tlak! Nakoniec sa obrovským bonelessom podarilo Igorovi Hanečákovi skočiť do rádiusu bazéna. Zožal vášnivý potlesk a skandovanie. Hlavne aj pre to, že asi v polovici samovražedných pokusov bol celý krvavý, dooškieraný a hodný na ARO... no nie, on to proste dať musí. Výhra 50€ pôjde na betón, pivko od Excelentu rovno do hrdla.

Čo na záver? Aha výsledky. Tie sme vám už priniesli v sobotu večer, ale kto nestihol, tak víťazom druhého kola SSP 2016 – Bon Bon Sk8 Cup v Šuranoch sa stal Braňo Moravčík, pred druhým Jirkom Houkom a tretím Peťom Molecom. Na štvrtom mieste skončil Braňo Mrváň a piaty Maťo Holota. DC Shoes Best Trick bral Igor Hanečák za MOĽ.

Vidíme sa v Liptovskom Mikuláši, no a dúfame že minimálne v takej účasti ako tu, alebo v Košiciach.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: ssp pohar surany bon bon

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!