Utorok 24. Januára 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Peťo Kubaľák
0 komentárov

Fotogaléria Peťa Kubaľáka z pretekov vo Valči

Reportáž z druhého kola Monster snowboard tour 2012, ktoré sa konalo v Snowlande, ste si mohli prečítať v predchádzajúcom článku. Fotky má na svedomí Lulla. Tentoraz vám svoje foto umenie, respektíve cvakanie foťákom pri trénerských povinnostiach prináša Peťo Kubaľák.

Pohľad z dvoch uhlov na Bs 720 Maťa Matysa. Dopad do polovice dopadu, rovno, bez revertu. Díky čau.

Maťo Matys ukázal vo Valči aj niečo nové. Po nahecovaní, natrénovaní a psychickej príprave otočil načisto svoj nový trik a to Cab underflip. Ako videiť na Peťovej fotke, je o niečo kratší ako jeho flatové rotácie, ale taktiež ustáty na 100 %.

Kubo Brziak skúšal Bs 540 a 720. Ani jedna mu však nevyšla úplne ideálne, hlavne odjazd. Kubo má však jeden z najlepších štýlov z jazdcov na Slovensku, na ktorý sa vždy dobre pozerá.

Martinovi "Rybovi" Rybanskému v sobotu vôbec nešlo. Dávno som nevidel Rybu takého sklesnutého a sklamaného. Každý deň to jednoducho nevýde. Ryba taktiež patrí k tým štýlovejším jazdcom na našej scéne.  

Klaudia Medlová skúšala na skoku Fs 360. Skvelý odraz, výška, uchytenie grabu. Len ten dopad. Klaudii chýbala v sobotu razantnosť pri dopade. Uvidíme, ako sa jej bude dariť na svetových akciách, ktorých sa čoskoro zúčastní. Martin Kaňurek skúšal 5-kové rotácie. Ako sám priznal, túto sezónu má najazdených len pár dní. U Martina sme zvyknutý na štýlové jazdenie vo vyšších rotáciách. Ni úplne čisté dopady potvrdzuje aj táto fotka. Nevadí, na tretie miesto to stačilo.

Okrem jazdenia si jazdci našli čas na zábavu, obed, chill. Ako sme spomenuli v oficiálnom reporte nájdete fotky od Lully. Jej fotoprácu môžete sledovať už dlhšie na www.boardlife.sk Judges (Lapaj, Marek a Kristián) nemali až takú ťažkú prácu, keďže boli veľké rozdiely medzi jazdcami.

Maťove switchové triky sú skoro na nerozoznanie od klasických. Myslýme teda na cab točky. Na prvej fotke je to Cab 540 a na druhej Cab 900. Oba triky krásne grabnuté na nose, dopadnuté do idálneho dopadu a čisto odídené. U Maťa si objednávame nejakú switch backside rotáciu. Potešila by nás :)

Na záverečných fotkách od Peťa Kubaľáka vidíme Miša Husára, Kuba Brziaka, Zola Strculu a Rybu. Mišo je taký zjav. Jazdí štýlovo, vysoko a častokrát aj odíde odjazd. Bohužiaľ na viacerých pretekoch sa mu vypomstilo to, že má istotu len v jednom triku. Jazdiť škálu trikov Fs 540, Fs 720 a nejaký ten backside, mohol sa umiestňovať na ovela lepších pozíciách. Snáď cez zimu na Martinkách natrénuje a čoskoro nám ukáže, že má aj na lepšie umiestnenia. 

O Kubovi a Rybovi sme písali. Zolo Strcula, mladý jazdec z Mikuláša sa ukazuje ako veľmi šikovný rider. Štýlový backflip a jibing však musí doplniť o flatové rotácie o 360, 540 stupňov na viacero strán. Je mladý, čiže lepšie výkony od neho môžeme očakávať už čoskoro. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!