KZN Tlak 2014
Utorok 02. Septembra 2014
Autor: Peter Kočiš
Foto-video: Peter karolčík
0 komentárov

KZN Tlak 2014

Ako aj po minulé roky, aj tento ročník začal beforkou. Zvolenčania došli o deň skôr a taktiež aj jediné zastúpenie mesta Námestova – Dano, ktorý bol tento víkend prvý krát na východe. Bolo zaujímavé sledovať jeho mimiku počas našich aktivít večer. Beforka skončila pre niekoho ako som ja asi o polnoci, Čeky vravel že došiel okolo piatej ráno.

Ráno sme sa zišli v skejtparku, všetko sa pripravilo a ľudia prichádzali a prichádzali...Park sa slušne zaplnil, začal sa prvý best trick, ktorý zasponzorúval Hoity toity, Newspirit, Dearfriends. Išlo sa na celej centrálnej prekážke, pyramída so stolom, rail, múrik... nikto nebol prvý, no najväčšie killy menovite: Juraj Kedroň - Fs flip cez stôl až na zem, Juro Vartík - Bs heel až na zem, Fredo Ľupty - Bs 360 flip corner, Maťo Chominec - Fs noseblunt a bs blunt cez stôl na KZN múriku, Nicolas Kačír neuveriteľne štýlové a väčšinou first try flipové variácie cez corner..Medzi tým začal variť Igor Hanečák „vegáš“ - vegánsky guláš, najväčší šmak ever.

Overtime si natiahli fólie cez plot, na ktoré sa následne sprejmi vyjadrili. Všetci sa smejú, popíjajú, papajú, niektorí dokonca aj jazdia. Začína sa skejtová olympiáda, konkrétne skok do diaľky na svič, vyhráva Juro Vartík, jeho svič Fs nenašiel premožiteľa, akurát tak keď Maťo Chominec hecol ako prvý v našom skejtparku preskočiť manuálku, lokálmi nazývanú „kocka“ (pozn. autora "CI BOHA!"). Ďalšiu sešn sme vyhradili len pre nesponzorovaných, išlo sa zo schodov. Padli samé vraždy, no mne v srdci aj tak ostal Denis Copák, čo vrátil No comply ollie zo schodov, vyslúžil si od nás fľašu rumu. Takisto to zakilloval aj Weedki čo dal Boneless to grind na múriku do dola atď atď, strašne veľa killov. Po skončení sešn si ale Denis Copák oprel o múrik OSBdosku a dal na nej wallride dole schodmi, frajerina veľkého kalibru! 

To sa už ale pomaly začínal legendary game od T.L.A.K! Prihlásených 26 účastníkov zaručilo hojnú spotrebu rumu. Išlo sa na 3 písmená s tým, že ak si zadal trik a tvoj spoluhráč nevrátil, za odmenu si pil + pred každou začatou hrou sa pilo úvodné kolo bez zapíjania. Finále bolo parádne, Juro sa počas neho menil pomaly na skejtujúceho zombíka, no Dušan Kružec daval samé smrtonostné triky, 360flip, impossible, fullcab... Počas dňa ale ešte Igor Hanetlak dropol veľký hypno rádius z nosebluntu. Pre mňa najlepšia vec čo sa diala počas celého dňa bola neutíchajúca sešn v bazéne. Svetla bolo čoraz menej, no to ani zďaleka neznamenalo koniec našej akcie.

Veď predsa o 21:00 začínal na námestí koncert IMTsmile. Ivan Tásler ešte nikdy nemal taký fanklub jak teraz, bašavel vo veľkom! Rudko zo Svidníka skonštatoval, že Ivan má veľkú hlavu a nechápal kde kupuje šiltovky. Ostatné podrobnosti z afterky ostanú len v hlavách triezvych účastníkov tohto nočného podujatia. Ďakujeme všetkým čo prišli, všetkým sponzorom a všetkým, čo nám nejako pomohli s vyplnením našich nie príliš bežných nápadov. Vidíme sa o rok!

Text: Peter Kočiš Foto: Peter Kolárčik

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: kzn spisska nova ves

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!