Nedeľa 12. Februára 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
0 komentárov

Monster Snowboard Tour 2012 - Štrbské Pleso

Tretie kolo Monster Snowboard Tour 2012, čo je vlastne slovenský pohár v snowboardingu, sa odjazdilo na Štrbskom Plese. Akciu sprevádzala síce slabšia účasť jazdcov, keďže na Slovensku boli dve ďalšie akcie, ale za to s príjemným počasím a v luxusnom novom snowparku.

Prečítať si o K2 Snowparku na Štrbskom Plese si môžete v našej správe, teraz sa venujme jazdeniu. Ktoré sme skoro zmeškali. Naša nežnejšia časť redakcie Boardlife.sk mala počas cesty na Štrbské technické problémy, ktoré sa podarilo prekonať samotným šéfom, za čo mu ďakujeme. Registrácia skončená. Počet jazdcov spolu s riderkami sa zastavil na čísle 15. Našťastie sa zišli štyri baby a tak sa mohla otvoriť ich kategória. Medlová, Králiková a Boržíková sa dostali do finále. Pre chalanov bolo vo finále pripravených 8 miest.

Na jazdcov a riderky čakal príjemný park, no súťažné jazdenie sa odohrávalo na troch platformách. Na prvej ste si mohli vybrať z dvoch bedňových prekážok, na druhej čakal kicker s table cca 11 metrov. Súťažné prekážky končili treťou platformou, kde sa nachádzalo viacero prekážok, ako jibové, tak aj menšie skokové.

Kvalifikácia bola už tradične dvojkolová, kedy sa do výsledku počítala najlepšia jazda. Veľkým plusom bolo slnečné počasie, ktoré však so sebou prinieslo teploty hlboko pod bodom mrazu. Kvalifikácia prebiehala bez problémov. Zmenou bol počet jazdcov, ktorí išli do finále. Nebolo ich obvyklých 10 kusov, ale len osem. Sobotnému jazdeniu na Štrbskom dali prednosť pred inými akciami Maťo Matys, ktorý v prípade výhry získa už tretie prvenstvo. Prišli aj Kubo Brziak, Maťo Dolník, Zolo Strcuľa, Dušan Bízik, Peter Leder, Lukáš Droppa, Filip Ponechal, Boris Karolčík a ďalší.

Úroveň jazdenia kopírovala predchádzajúce akcie celej tour vo Valči a na Donovaloch. Niekomu sa darilo viacej, niekomu menej. Postúpiť z kvalifikácie však nebol veľký problém, ak ste zajazdili tiky viac-menej čisto. Postup si medzi babami zabezpečili už spomínané Medlová, Králiková a Boržíková a z chalanov to boli Dolník, Droppa, Ponechal, Matys, Bízik, Brziak, Karolčík a Strcuľa. Čakali sme aj Miša Husára, ktorý však nakoniec neprišiel a nezamiešal karty, tak ako na predchádzajúcich akciách. Taktiež sa očakávalo jazdenie shapera Tomáša „Pinkyho“ Grígera, ale premohli ho povinnosti v snowparku.

Počas celého dňa hral Dj Ejvn, rozdával sa Tic Tac, aby po hruške nepáchlo. Po kvalifikácii bol čas na obed a vychilovanie sa na slnku, prešejpovanie prekážok, aby bolo všetko pripravené na finále. Tictac team ma pripravenú novú vychytávku, keď nasadil lyže a cukríky rozdával po celom svahu. Dokonca sa ušlo aj jazdcom na štarte, len či ti cukríky neboli niečím napustené, keď sa tak rotúvalo. :)

Finále sa jazdilo za ťažších podmienok ako samotná kvalifikácia. Prispelo k tomu slnko, teda skorej tieň, ktorý nebezpečne zahalil snowpark. Dve jazdy v ktorých jazdci mali ukázať to najlepšie. Tretí krát písať o tom, že Maťo Matys je ďaleko nad nebudeme, kto tam bol videl, kto nie, vie, že mu túto sezónu ide karta. Takže asi tak. Prvé miesto takmer jasné. Jazdilo sa však aj o ďalšie miesta. Bodované sú všetky a prize money dostanú prví traja + baba. Druhé miesto si vyjazdil Kubo Brziak, ktorému finále vyšlo lepšie ako kvalifikácia, s ktorou nebol spokojný. Tretie miesto si vyjazdil Maťo Dolník. U báb bolo poradie nasledovné. Prvá Zuzka Medlová, druhá Dominika Králiková a tretia Nika Boržíková. Nika mala nepríjemný pád, ktorý vyzeral zle nedobre. Dokazuje to aj naša fotka. Dúfame že Nika to rozchodí a že sa dá čo najskôr dokopy.

Takže price money, ktoré venovala Nokia sa rozdali top trom chalanom a aj babám sa niečo ušlo. K tomu kartón Monstru, aby nevysmedlo a pekne všetko pobaliť. Monster Energy Tour 2012 na Štrbskom, ktoré pripravila SAS sa skončilo.

Tak to bolo tretie kolo MSET 2012, Štrbské Pleso a jeho K2 snowpark, 15 rideorv a riderky, pekné počasie, Matys zase vyhral, už je to nuda. Pozrime sa na fotky od Lully a zaspomínajme. Keď si budete nejakú peknú fotku sťahovať k sebe na profil, dajte ju tam ako autorku spolu s médiom, zaslúži si to. Nateraz si s pohárom dáme krátku odmlku a vrátime sa na finále, ktoré sa uskutoční 10.3.2012 Dovidenia.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!