Otvorenie skateparku v Malackách
Utorok 19. Júla 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Otvorenie skateparku v Malackách

Už sa to približuje!!! Skatepark sa blíži do Bratislavy. Možno v roku 2027, možno skorej. Ale v meste Malacky už teraz. Práve v Malackách sa 16. júla 2016 otváral príjemný betónový skatepark z dielne Fiveramps. Čo všetko stálo za realizáciou, projektom, petíciami, sme písali v našich správach už v roku 2011.

Doba pokročila, vymenilo sa niekoľko vedení mesta, chalani stojaci za projektom vydržali, no a čuduj sa svet, v roku 2016 skatepark stojí. Je betónový, má street a bowl časť, sú v ňom prekážky rôznej náročnosti. Nebudeme opisovať každú prekážku, najlepšie je, vyskúšať si ho na vlastných koliečkach. 5 rokov chalani čakali na slušný skatepark a teraz ho majú. Vrhnime sa na otváračku.

Cieľ bol jasný. Oficiálne otvoriť skatepark v Malackách, aj keď neoficiálne sa v ňom jazdilo zopár týždňov, dôkazom je aj viacero editov z neho (Chorche, Dedina a Mišo - Braňo Mrváň - Rasťo Vozák). No oficiálnej otváračky sa zúčastnili miestni skaters a návštevníci z iných miest, dokonca cca polovica riderov bola z Čiech. Nechýbal Primátor Juraj Říha, zástupca primátora Milan Ondrovič a ďalší, kto sa o vznik skateparku v meste zaslúžil.

Plán taktiež jasný. Jazdením osláviť toto otvorenie, keďže sa oficiálne otváračky skateparkov na Slovensku veľmi nekonajú. Však kto by chcel otvárať „preliezky“ ako sú v Dolnom Kubíne, Trebišove, Novej Dubnici a ďalších mestách. Mimochodom, počuli ste o nejakej otváračke týchto skvostov? My nie. Vráťme sa však do Malaciek, ktoré našťastie ležia neďaleko Bratislavy, a tak sa už pred otváračkou stihol pokrstiť.

Prví jazdci prichádzali okolo jedenástej, no vo vzduchu a mrakoch visel dážď, tak sa na nič nečakalo a išlo sa jazdiť. Organizátorsky si otvorenie zobrali pod taktovkou chalani z českého Picnic skateshopu. Registrácia, speakovanie, judging street jamu. Mimochodom na registrácii, ktorá bola zadarmo ste dostali Redbull, ponožky Stance, tričko Malacky skatepark od Fiveramps. Aj v tejto dobe vidieť podporu skateboardingu. Ďakujeme. Ako prvý sa odjazdil street jam. Mal pokračovať až do finále, no bohužiaľ pred ojazdením kvalifikácie sa rozpršalo a tak sa výsledky vyhlasovali z kvaldy. Prišli Peter Kopka, Dávid Szakálos, Daniel Kirka, Momo, Tomáš Nálevka, Patres, Kristián Nguyen, Braňo Moravčík, Adam Tran, Marek Janoušek, Patrik Khun, Dan Vojtaš, Riči Eliáš a mnoho ďalších. Tu vidieť, že sa nejednalo len o jazdcov z Malaciek a blízkeho okolia.

Keďže je časť skateparku schovaná pod mostom, na suchej ploche sa odjazdil aspoň Game of S.K.A.T.E. V ňom dominoval Dan Vojtaš z ČR, pred druhým Dávidom Szakálosom a tretím Patrikom Strelcom “Patresom“ z ČR. Streetovú súťaž vyhral Braňo Moravčík, pred druhým Danom Vojtašom a tretím Kubom Jurcom. Celo poobedné pršanie už nedovolilo dojazdiť ďalšie kategórie. Nevadí, aj tak bola príjemná atmosféra.

Čo na záver? Na záver len toľko, že sa netreba vzdávať, ísť si za svojim snom. Niekedy to môže trvať dlhšie, niekedy to ide rýchlo. Na Slovensku väčšinou platí tá prvá možnosť. V Malackách stojí slušný a hlavne jazditeľný skatepark. Tak jazdite a vážte si ho.

Ako vznikal skatepark v Malackách? Schválená dotácia na výstavbu skateparku (2011), Podklady pre skatepark v Malackách odovzdané (2012), Posun v projektoch skateparkov (2015), Druhé verejné obstarávanie (2015), Skatepark v Malackách bude stavať Fiveramps (2015), Výstavba skateparku v Malackách v plnom prúde (2016), Skatepark Malacky, ako to pokračuje (2016), Skatepark v Malackách finišujú (2016), Prvé fotky skateparku v Malackách (2016), Oficiálne otvorenie skateparku (2016).

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: malacky skatepark fiveramps otvaracka

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!